Antena 3 CNN Actualitate Un elev de 13 ani din Cluj a obținut aurul la competiția internațională de inventică - WYIIA 2023, din Indonezia

Un elev de 13 ani din Cluj a obținut aurul la competiția internațională de inventică - WYIIA 2023, din Indonezia

Un elev de la un liceu din Cluj Napoca a uimit lumea la un concurs de inventică din Indonezia, după ce a obținut medalia de aur. Este cea de-a cincea medalie de aur pe care micul geniu o aduce acasă în urma competițiilor internaționale.

Un elev de 13 ani din Cluj a obținut aurul la competiția internațională de inventică -  WYIIA 2023, din Indonezia
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    26 Oct 2023   •   20:21

Tânărul elev a obținut rezultate extraordinare la WYIIA 2023, un eveniment organizat de Asociația Tinerilor Oameni de Știință din Indonezia (IYSA), și Universitas Sarjanawiyata Tamansiswa (UST) Yogyakarta.

Competiția a fost strânsă, mai ales că au participat 254 de echipe din 26 de țări în format de prezentare hibridă/online cu elevi de la diverse universități și licee din lume.

România a câștigat aurul prin Alex Bogdan Bora, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Național George Coșbuc Cluj-Napoca, membru al Clusterului Magic Sciences, avându-l ca profesor îndrumător pe Gabriel Nicolae Teodorescu, la competiția International Student Research and Innovation Fair.

În plus, micul geniu a împărțit marele premiu aur absolut, cu studenții de la universitatea din Indonezia - UST Yogyakarta.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În acest context, Bogdan aduce acasă cea de-a cincea medalie de aur obținută la competițiile internaţionale desfășurate în acest an. 

Tânărul elev confirmă încă odată valoarea sa și clasarea în primii elevi şi studenți internaționali la competiții şi proiecte trandisciplinare de inventică și inovație.

Evenimentul International Student Research and Innovation Fair - ISRIF 2023 este un concurs internațional de cercetare pentru elevi și studenți din întreaga lume.

În acest an la competiția ISRIF au participat mai mult de 600 de proiecte din fiecare colț al lumii. Țările participante: Indonezia, Egipt, Malaezia, India, El Salvador, Thailanda, Bangladesh, Filipine, Vietnam, Peru, România, Arabia Saudită, Serbia, Macedonia de Nord, Africa de Sud.

În etapa finală au trecut doar 58 de proiecte din cele 600 înregistrate. După sesiunile de jurizare, elevii au obținut medalie de aur.

Universitatea Bandung, Indonezia a organizat acest eveniment în colaborare cu Indonesia Scientific Society (ISS) - Indonesia Malaysia Young Scientists Organization (MYSO) - Malaysia. Fermat Education - Vietnam ABC Success Lab - Greece Mathematics Outstanding Students Cambodia (MOSC) – Cambodia.

×
Subiecte în articol: elev medalie de aur Cluj indonezia
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close