Antena 3 CNN Actualitate "TAROM a reușit să-mi arate că în 2023 încă se mai fac discriminări." | Fostul rugbist George Baltă, imobilizat în scaun cu rotile, experienţă neplăcută în aeroport

"TAROM a reușit să-mi arate că în 2023 încă se mai fac discriminări." | Fostul rugbist George Baltă, imobilizat în scaun cu rotile, experienţă neplăcută în aeroport

Fostul rugbist George Baltă, imobilizat în scaun cu rotile, acuză compania TAROM de discriminare după ce i-ar fi anulat rezervarea pentru o cursă, fără să-l anunţe.

"TAROM a reușit să-mi arate că în 2023 încă se mai fac discriminări." | Fostul rugbist George Baltă, imobilizat în scaun cu rotile, experienţă neplăcută în aeroport
Sursa foto: Facebook George Baltă
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Dec 2023   •   22:01

S-a întâmplat pe 6 decembrie când fostul rugbist George Baltă a aflat cu stupoare în aeroport că TAROM nu îi permite îmbarcarea la o cursa Bucureşti- Cluj-Napoca pe motive de siguranţă.

Acum, fostul rugbist acuză compania aeriană de discriminare şi că i-a anulat rezervarea, fără a fi anunţat. Mai exact, timp de cinci zile, Tarom nu ar fi confirmat cererea de asistență, iar la telefon nu ar fi răspuns nimeni din partea companiei. 

“Adevărul este că de mult nu am mai simțit asta și nu cred că îmi doream să-mi reamintească cineva despre, dar TAROM a reușit să-mi arate că în 2023 încă se mai fac DISCRIMINARI.

Astăzi aveam zbor spre Cluj împreună cu Tedy Necula unde eram invitați ca speakeri la un eveniment. Doar că asta nu s-a mai întâmplat pentru că TAROM mi-a refuzat mie îmbarcarea pe motiv de siguranță.

Ieri seară, Tedy a fost personal în aeroport să verifice dacă totul este ok și personalul de atunci i-a ridicat din umeri. Cu bilete cumpărate, asistență pentru persoane cu dizabilități confirmată, astăzi m-am trezit că mi s-a anulat biletul, fără să fiu anunțat, pe motiv că aeronava care zboară spre Cluj este un ATR și nu ia la bord persoane cu mobilitate redusă.

"Nu vreau să vă simțiți vreodată așa"

Rezolvarea:

Vă dăm bilet la zborul de la ora 17. Practic zbori când vor ei, nu când ai tu nevoie. În 2023 TAROM scrie pe site că este o companie modernă, dar folosește aeronave doar pentru o anumită categorie de oameni.

Să nu mai spun că o persoană cu dizabilități nu poate selecta asistența și tipul de dizabilitate direct de pe site. Trebuie să suni în call centre sau să mergi într-o agenție a lor că să fii evaluat 

Nu pot să vă spun ce simt acum și nici nu vreau să vă simțiți vreodată așa .Mulțumesc din suflet personalului de astăzi care a făcut tot ce a putut pentru a fi la bord", a spus fostul rugbist George Baltă, pe Facebook. 

Cine este George Baltă

George Baltă, fost jucător de rugby, în prezent maratonist în scaun cu rotile, vorbește la SmartJob despre accidentul care l-a lăsat paralizat acum 17 ani și despre puterea lui „Mai departe”. Este și numele filmului despre viața sa, care apare luna aceasta în cinematografe.

În urmă cu 15 ani, pe 11 martie 2006, rugbystul George Baltă suferea un grav accident pe teren, în timpul unui meci de pregătire. La un pas de moarte, diagnosticat cu traumatism vertebro-medular cervical, luxaţie anterioară bilaterală C6-C7 (coloana vertebrală deformată în zona gâtului şi măduva secţionată complet), tânărul taloneur al Olimpiei Bucureşti a rămas paralizat de la piept în jos.

Imobilizat în scaunul cu rotile, George Baltă nu a cedat destinului: şi-a dat bacalaureatul, a urmat o facultate, lucrează, participă la evenimente sportive caritabile, sare cu parașuta și îi ajută cu sfaturi pe cei care au trecut prin momente similare.

 

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close