Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Falcă: "România are din nou undă verde pentru a fi în Schengen"

Gheorghe Falcă: "România are din nou undă verde pentru a fi în Schengen"

Gheorghe Falcă, membru al Parlamentului European, a anunţat astăzi că "România are din nou undă verde pentru a fi în Schengen".

Gheorghe Falcă: "România are din nou undă verde pentru a fi în Schengen"
Sursa foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru - Hepta
de Iulia Gorgorin    |    18 Oct 2022   •   20:37

România a fost aplaudată în Parlamentul European după votul privind aderarea ţării noastre la Spațiul Schengen. Au fost 547 de voturi pentru şi mai putin de 100 împotrivă şi abtineri.

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a declarat că România a primit undă verde pentru a accede în Spațiul Schengen, după votul dat de europarlamentari în Parlamentul European.

"Votul de azi de la Strasbourg cu 547 pentru 49 împotrivă și 43 de abțineri confirmă, încă o dată, o realitate pe care toată lumea o cunoaște de ani de zile: România a făcut tot ce ține de ea pentru a respecta și aplica acordul Schengen. Din partea Parlamentului European, România are din nou undă verde pentru a fi în Schengen", a scris eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă, astăzi, pe pagina sa de Facebook.

Votul de azi de la Strasbourg cu 547 pentru 49 împotrivă și 43 de abțineri confirmă, încă o dată, o realitate pe care...

Posted by Gheorghe Falca on Tuesday, 18 October 2022

Decizia privind admiterea României în spaţiul Schengen ar putea fi luată până la finalul anului.

Pentru ca ţara noastră să adere este nevoie de acordul tutoror statelor mebre, inclusiv al Olandei.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a declarat astăzi că "admiterea României în Spațiul Schengen tocmai a intrat pe ultima sută de metri".

„Rezoluția de astăzi (marți - n.r.) din Parlamentul European privind aderarea României și Bulgariei la Schengen reconfirmă faptul că așteptările noastre de a adera la Schengen sunt justificate și legitime. Sunt îndeplinite condițiile necesare. Decizia ar trebui luată”, scrie pe Twitter Nicolae Ciucă.

Premierul arată pe Facebook că România a mai făcut încă un pas către admiterea în Spațiul Schengen: Parlamentul European a votat o rezoluție prin care cere Consiliului Uniunii Europene să aprobe intrarea țării noastre în spațiul de liberă circulație.

”România a mai făcut încă un pas către admiterea în Spațiul Schengen: Parlamentul European a votat o rezoluție prin care cere Consiliului Uniunii Europene să aprobe intrarea țării noastre în spațiul de liberă circulație. Votul covârșitor în favoarea cauzei României a venit pe fondul susținerii pe care o avem din partea Partidului Popular European, care are cel mai numeros grup de europarlamentari. 

La ultimul congres al PPE, ținut la Rotterdam, în iunie, delegația PNL a propus ca în rezoluția lucrărilor să fie inclusă și susținerea pe care grupul popularilor o acordă României în demersul de aderare la Schengen. Azi am văzut cât de important este sprijinul marii familii europene de centru-dreapta, din care PNL face parte. Admiterea în Spațiul Schengen tocmai a intrat pe ultima sută de metri!”, scrie Nicolae Ciucă pe Facebook. 

România a mai făcut încă un pas către admiterea în Spațiul Schengen: Parlamentul European a votat o rezoluție prin care...

Posted by Nicolae Ionel Ciucă on Tuesday, 18 October 2022

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close