Antena 3 CNN Actualitate Justiție Procurorii cer 15 ani de închisoare pentru fostul șef ANAF, Sorin Blejnar

Procurorii cer 15 ani de închisoare pentru fostul șef ANAF, Sorin Blejnar

Procurorii cer 15 ani de închisoare pentru fostul șef ANAF, Sorin Blejnar
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    10 Mai 2016   •   13:26

Procurorii au cerut 15 ani de închisoare pentru fostul șef ANAF, Sorin Blejnar, marți, în dosarul de evaziune fiscală al soților Nemeș, respectiv Radu și Diana.

Marți este ultimul termen al procesului în dosarul Motorina, iar procurorii cer pedepse orientate spre maxim pentru toți inculpații.

Fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) din perioada guvernării Boc, Sorin Blejnar, este acuzat că a sprijinit un grup infracțional care făcea evaziune fiscală cu motorină. De asemenea, grupul ar fi primit și sprijinul lui Codruț Marta, fostul șef de cabinet al lui Blejnar, care este dispărut de ani de zile.

Din grup făceau parte soţii Nemeş şi alte câteva persoane. 

Potrivit procurorilor, grupul organizat s-a sustras de la plata taxelor și impozitelor și a declarat în acte un alt tip de produse petroliere, nu cel real. Prin urmare, și prețul produselor era altul.

Prejudiciul în dosar este de 55 milioane de euro.

Pe 22 octombrie 2014, Fostul preşedinte al ANAF Sorin Blejnar, trimis în judecată în dosarul evaziunii fiscale cu produse petroliere, a venit, miercuri, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Citiți și Dosarul Motorina, un exemplu de spălare de bani ca la carte: 53 milioane de euro au fost transformate din bani negri în bani albi

La declanşarea anchetei din acest dosar, soţii Nemeş au fugit în Statele Unite ale Americii şi s-au ascuns printre membrii sectei Ramtha. Au trăit alături de copii într-un buncăr şi au cheltuit o parte din banii depuşi în Dubai. Au fost descoperiţi însă de autorităţi şi extrădaţi.

Misterul din jurul lui Codruț Marta, departe de final. Cine îl ține ”în viață” pe fostul şef de cabinet al lui Blejnar

×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close