Antena 3 CNN Actualitate Justiție Sentință inedită a unui judecător: 4 ani de închisoare...la școală

Sentință inedită a unui judecător: 4 ani de închisoare...la școală

Sentință inedită a unui judecător: 4 ani de închisoare...la școală
25 Iul 2016   •   16:13

Brandusa Stanescu, o femeie de etnie roma, s-a aparat in fata unui complet de judecata al Tribunalului Iasi, fiind acuzata de evaziune fiscala, sustinand ca este nevinovata, pentru ca nu stie sa scrie si sa citeasca.

"Cum sa fiu eu acuzata de evaziune, daca eu nu am scoala. Eu nu stiut sa scriu si sa citesc. De unde era sa stiu ca trebuia sa fac asa. Eu nu am nicio vina. N-am fost la scoala si am pus contabilul sa se ocupe de firma. Nu m-am ocupat eu", a spus ea.


Astfel, judecatorii au luat o decizie cu totul inedita: au decis ca femeia, administratorul firmei implicate in dosar, sa fie trimisa la scoala! Macar patru clase, cat sa stie sa se semneze, sa citeasca si sa scrie, potrivit bzi.ro.


Aceasta este o declaratie tip pe care o dau toti rromii care ajung in fata judecatorilor cu diferite probleme penale, in special evaziune sau spalare de bani. In acest context, dupa ce i-au ascultat pledoaria, judecatorii au decis condamnarea Brandusei Stanescu la o pedeapsa de patru ani de inchisoare pentru evaziune fiscala. In acelasi timp, au decis ca aceasta pedeapsa sa nu fie executata in regim de detentie, ci sa fie cu suspendare.


Pe de alta parte, cei de la Directia Generala a Finantelor Publice Iasi incearca sa recupereze prejudiciile create de Brandusa Stanescu. Aceasta ar fi adus un prejudiciu de circa 2 milioane euro bugetului de stat.

Firma este inregistrata pe numele Brandusei Stanescu si are ca obiect de activitate "comertul cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice". Prin urmare, firma a fost implicata in comertul cu fier vechi.

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close