Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, mesaj pentru PSD după alegeri: Criteriile de integritate rămân în picioare

Klaus Iohannis, mesaj pentru PSD după alegeri: Criteriile de integritate rămân în picioare

Klaus Iohannis, mesaj pentru PSD după alegeri: Criteriile de integritate rămân în picioare
13 Dec 2016   •   12:17

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis:

"Vreau să mă refer astăzi la câteva chestiuni legate de alegerile parlamentare. În privința organizării, alegerile au recurs în liniște, fără incidente notabile și este cazul și vreau să mulțumesc tuturor celor implicați. Referitor la rata de participare, este una pe care eu o consider mică, dar se încadrează în participarea pe care am avut-o și altă dată. Cu toții ne-am dorit o participare mai bună, sunt mulțumit că alegerile s-au încheiat bine. Acum așteptăm rezultatele finale, se pare că ele vor veni spre sfârșitul săptămânii. Pentru a avea o claritate asupra evenimentelor care vor avea loc în perioadă următoare, vreau să se știe că mâine voi avea prima rundă de consultări cu partidele parlamentare, voi vedea cum văd ele continuarea.

Este probabil ca în cursul săptămânii viitoare să comunic viitorul parlament. Ageda consultărilor de mâine este fixată".

Despre suspendarea din funcție:

"Sunt două lucruri, aici. Mâine am prima rundă de consultări și vom vedea ce-și imaginează fiecare partid. A doua chestiune, cu criteriile de integritate, ca să nu fie discuți și ele rămân în picioare. Eu nu am legat criteriile de integritate de nicio lege, dacă legea va rămâne sau nu depinde de Parlament. Atunci când vom avea ceva, vom discuta ceva.

Noi discutăm acum de această lege, e o chestiune secundară. Voi avea multe discuții cu persoana care va fi desemnată cu persoana ce va fi propusă ca premier pentru a avea o bună imagine asupra a ceea ce vrea. Persoana va fi desemnată de mine.

Cred că până la urmă toată lumea se va calma, va ateriza cu picioarele pe pământ. Deocamdată nu avem nici propunere, nici desemnare, nici refuz.

Aceste rezultate nu le comentez, le vor comenta cei din PNL și analiștii. Responsabilitatea mea e să găsesc cea mai bună soluție de guvern.

Eu nu mă tem de niciun demers politic legitim”.

Partidul Social Democrat (PSD) a câștigat detașat alegerile parlamentare de duminică, cu un procent de 45,71% dintre voturile exprimate la Senat și 45,50% dintre voturile exprimate pentru Camera Deputaților, potrivit celor mai recente cifre anunțate de Biroul Electoral Central.

Pe locul doi se află PNL, cu puțin peste 20%, iar pe locul trei USR, cu peste 8% din voturile exprimate.

Noul premier al Românie va fi anunţat oficial cel mai probabil după validarea rezultatelor alegerilor parlamentare și după şedinţa Comitetului Executiv PSD, care va fi convocată cel târziu vineri.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close