Antena 3 CNN Actualitate Legea pensiilor amenință să-i sărăcească și mai mult pe români. Guvernul are nevoie de 33 de miliarde în plus și nu-i găsește decât în buzunarele contribuabililor

Legea pensiilor amenință să-i sărăcească și mai mult pe români. Guvernul are nevoie de 33 de miliarde în plus și nu-i găsește decât în buzunarele contribuabililor

Scandalul legii pensiilor este departe de a se fi stins în coaliția de guvernare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Noi 2023   •   07:54

Scandalul a izbucnit după ce ministrul PNL al Finanțelor a refuzat inițial să avizeze legea care face posibile majorările.

În cele din urmă, Marcel Boloș a fost convins să o facă, după o ședință de guvern cu scântei care a avut loc miercurea trecută.

În contextul în care ministrul Boloș a avertizat că nu sunt bani pentru creșterea pensiilor, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a insistat să ceară raportul impactului bugetar pentru majorările de anul viitor.

Votul final pentru legea pensiilor este programat pentru 20 noiembrie. Asta înseamnă că acest proiect de lege trebuie să treacă prin Parlament pe repede înainte, într-o săptămână.

Nu este clar dacă se va întâmpla astfel.

Liberalii discută dacă depun amendamente la Legea pensiilor

Liderii Partidului Național Liberal se întrunesc în ședință în această dimineață şi vor decide dacă vor depune sau nu amendamente la lege.

Liberalii mai sunt furioși şi pe propriul ministru de Finanțe și avertizează că acesta ar putea fi trimis acasă, dacă nu reușește să țină în frâu ministerul.

Între timp, Marcel Boloș a fost chemat în Parlament pentru explicații.

Oricum, această lege controversată și contestată chiar din interiorul Guvernului dă cu o mână şi ia cu alta.

Creșterile de pensii ar urma să-i sărăcească și mai mult pe românii activi în piața muncii.

Întrucât însuși Ministerul de Finanțe confirmă că nu sunt bani pentru plata pensiilor majorate, în medie, cu 40% în 2024, Executivul nu va avea altă cale decât introducerea de taxe noi.

Necesarul în plus la buget pentru a plăti în 2025 pensiile crescute este de 33 de miliarde de lei.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close