Antena 3 CNN Actualitate Locale Alertă epidemiologică! Caz de râie confirmat într-un liceu din Arad

Alertă epidemiologică! Caz de râie confirmat într-un liceu din Arad

Alertă într-un liceu din Arad, acolo unde a fost înregistrat un caz de râie, descoperit în timpul unui control de rutină efectuat de medicul şcolii. Epidemiologii avertizează însă că mai mulţi copii ar putea fi infectaţi din cauza rapidităţii cu care se transmite scabia prin contactul cu pielea.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Apr 2024   •   08:32

"Nu cred că este doar un singur caz, cred că sunt mai multe cazuri, doar că la noi nu au fost raportate aceste cazuri. Probabil ceilalţi copii au fost trataţi în ambulatoriile de specialitate", a spus Cecilia Irimie, DSP Arad.

Infecţia cu acest parazit a fost descoperită în timpul unui control de rutină efectuat de medicul şcolii. După descoperire, sălile de clasă au fost dezinfectate şi deparazitate.

"Transmiterea în scrabie este doar prin contact tegumentar. Risul există în orice colectivitate, acolo unde avem contact strâns între persoane", a precizat Luminiţa Lucaci, medic epidemiolog.

Cazurile de râie în rândul elevilor sunt destul de rare, cel puţin în ultimii ani.

"În acest moment, ştim că a fost un caz de scabie. Evident că s-a anunţat DSP Arad şi s-au luat toarte măsurile care ţin de protocolul unor asemenea situaţii făcându-se dezinfecţie şi în acelasi timp s-au intensificat, s-au dublat măsurile de curăţenie în şcoală", a transmis Marius Gondor, inspector şef ISJ Arad.

DSP Arad încearcă să găsească acum sursa de infecţie pentru a preveni răspândirea scabiei.

×
Subiecte în articol: râie liceu Arad alerta epidemiologică
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close