Antena 3 CNN Actualitate Locale Anchete de amploare la spitalul din Slatina, după ce o pacientă a murit în lift

Anchete de amploare la spitalul din Slatina, după ce o pacientă a murit în lift

Anchete peste anchete au fost deschise după moarte unei paciente care a rămas blocată în liftul Spitalului Județean de Urgență din Slatina. Poliţia, Direcţia de Sănătate Publică şi conducerea Spitalului fac verificări pentru a afla ce s-a întâmplat şi dacă protocoalele medicale au fost sau nu respectate.

de Gabriela Mladin    |    19 Dec 2023   •   08:16

Poliţiştii vor să afle dacă există vinovaţi pentru cele întâmplate. Vor fi audiate cadrele medicale care cunosc situaţia, dar şi rudele pacientei care a murit. De asemenea, se verifică starea lifturilor şi cum au fost făcute reviziile la acestea.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina a comunicat faptul că ultimele verificări ale firmei de mentenanţă au fost efectuate în urmă cu o lună şi au primit acceptul de funcţionare.

Reprezentanţii firmei care se ocupă de întreţinerea liftului blocat dau vina pe medici, despre care spun că au mişcat prea mult targa în timp ce încercau să o ducă pe femeie la secţia de Terapie Intensivă.

Ancheta pentru ucidere din culpă este in rem, pentru faptă, urmând ca în cazul în care există indicii că anumite persoane se fac vinovate să fie puse sub acuzare.

O femeie de 81 de ani a murit, după ce a rămas blocată în liftul Spitalului Judeţean Slatina

Reamintim, o femeie de 81 de ani a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, după ce a rămas blocată în lift în timpul unui transfer între secţii. Ea se afla împreună cu o echipă medicală care a încercat resuscitarea în toată perioada în care liftul a fost blocat, adică aproape 30 de minute, dar fără rezultate.

Această situaţie a fost raportată poliţiei de către spital după două zile de la producerea ei, iar acest aspect este verificat acum şi de poliţişti.În acelaşi timp, şi spitalul face o anchetă internă.

 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close