Antena 3 CNN Actualitate Locale Cadouri de Crăciun cu viermi, descoperite în camioane cu donaţii pentru ONG-uri din ţară, la Borș II

Cadouri de Crăciun cu viermi, descoperite în camioane cu donaţii pentru ONG-uri din ţară, la Borș II

În prag de Crăciun, reprezentanții Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor (CJPC) au descoperit, la punctul de trecere a frontierei Borş II, cadouri uzate murdare şi chiar pline cu viermi care urmau să ajungă la copii nevoiaşi din România.

Cadouri de Crăciun cu viermi, descoperite în camioane cu donaţii pentru ONG-uri din ţară, la Borș II
Sursa foto: ebihoreanul.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Dec 2023   •   23:12

În perioada 11-14 decembrie, au fost controlate un număr de 15 automarfare, care veneau din Germania (7 transporturi), Polonia (1 transport), Austria (1 transport), Ungaria (1 transport), Olanda (2 transport), Suedia (1 transport), Belgia (1 transport) şi Franţa (1 transport), majoritatea încărcate cu donaţii pentru ONG-uri din ţară.

TIR-urile, încărcate cu articole textile, încălţăminte, mobilier, saltele şi produse de uz casnic au fost oprite la punctul de trecere a frontierei Borş II din cauza bunurilor uzate, murdare şi chiar pline cu viermi!

Produsele cu care erau încărcate TIR-urile urmau să fie oferite cu titlu de donaţie unor ONG-uri din România ori spre vânzare firmelor.

Numai că hainele, încălţămintele şi celelalte produse erau murdare, nedezinfectate. Mai mult, în timpul verificărilor, comisarii au făcut și o descoperire dezgustătoare: un transport, destinat Parohiei Romano-Catolice Butea (judeţul Iaşi), era plin de viermi vii, care se târau printre mai multe pături. 

CJPC Bihor a efectuat verificările de la Borș II la solicitarea Gărzii de Mediu şi a Poliţiei de Frontieră.

 

×
Subiecte în articol: cadouri de Craciun vama Borş II ANPC
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close