Antena 3 CNN Actualitate Locale Cimitirele din Cluj au program fix. Oamenii au acces doar până la ora 17

Cimitirele din Cluj au program fix. Oamenii au acces doar până la ora 17

Cimitirele din Cluj funcţionează după un program fix. Cei care doresc să aprindă o lumânare sau să ducă flori la morminte trebuie să se încadreze până la ora 17, altfel vor rămâne închişi în cimitir.

de Cosmin Criste    |    18 Mar 2024   •   09:08

Fiecare cimitir din Cluj-Napoca, administrat de primărie, are același orar de funcționare.

Până la 31 martie se poate intra în incinta cimitirului de la ora 8 până la ora 17, asta pentru că iarna noaptea este mai lungă.

De la data de 1 aprilie până în 15 noiembrie, programul de vizitare va fi de la ora 8 până la ora 21.

Deşi uşile cimitirului se închid la ora 17, părerile oamenilor sunt împărţite. Unii consideră că programul ar trebui să fie non-stop , asociat cu pază, în timp ce alţii ar dori doar o prelungire a orei de închidere.

"Da, absolut, pentru că toată lumea poate să vină când vrea, când îşi doreşte", "Nu neapărat nonstop, dar să fie un progam mai lung", sunt de părere clujenii.

Paznicii mărturisesc că de multe ori se întâmplă ca oamenii să rămână închiși în cimitir, dar există anumite locuri neamenajate pe unde pot intra și ieși.

Poarta nu este singura intrare în cimitir, astfel că cei nemulțumiți au diverse intrări neoficiale și, totuşi, pot să meargă la cimitor şi după orele de program ca să aprindă o lumânare.

De luna viitoare, cimitirul trece la orarul de vară şi se va închide la ora 21.

×
Subiecte în articol: cimitire Cluj program de functionare
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close