Antena 3 CNN Actualitate Locale Metoda prin care clienții unei benzinării erau păcăliți, în Prahova. Firma, amendată de ANPC pentru șmecheria de la pompă

Metoda prin care clienții unei benzinării erau păcăliți, în Prahova. Firma, amendată de ANPC pentru șmecheria de la pompă

După ce mai muți șoferi au sesizat o eroare a pompei de carburanți ale unei benzinării din Prahova, unde erau taxați nejustificat, ANPC a inițiat un control în urma căruia a amendat benzinăria.

Metoda prin care clienții unei benzinării erau păcăliți, în Prahova. Firma, amendată de ANPC pentru șmecheria de la pompă
Sursa foto: Getty Images I SolStock
de Ştefan Petrică    |    12 Ian 2024   •   12:26

Mai mulți șoferi care au alimentat la o benzinărie din Prahova au semnalat o eroare la pompele de carburanți, iar aceștia au notificat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) pentru a lua măsurile corespunzătoare, constatând că erau taxați nejustificat.

S-a întâmplat la o stație RBC de pe DN 1A, situată în Boldești Scăeni.

Mai precis, se pare că pompa indica un consum de 2,28 lei atunci când pistolul de motorină era ridicat, chiar fără să înceapă efectiv procesul de alimentare, potrivit Observatorul Prahovean.

Ca urmare a semnalelor primite, ANPC a efectuat un control, iar ca rezultat, stația de carburanți a fost sancționată cu o amendă.

Citește și: "Păcăleala cu oale" încă se practică în România. "Aveți mare grijă, nu vorbiți cu ei!"

"Pompele cu afișaj eronat (pompe de motorină) au fost oprite temporar din uz până la remedierea deficiențelor, iar operatorul economic a fost sancționat contravențional conform prevederilor legale”, a fost răspunsul ANPC către sursa citată.

Amenda pe care a primit-o benzinăria a fost de 20.000 de lei.

×
Subiecte în articol: benzinarie prahova
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close