Antena 3 CNN Actualitate Locale Comuna din România unde s-a deschis o fabrică nouă de componente auto: "Noi locuri de muncă vor fi garantate"

Comuna din România unde s-a deschis o fabrică nouă de componente auto: "Noi locuri de muncă vor fi garantate"

O nouă fabrică a fost inaugurată recent, într-o comună din România, unde vor fi produse, printre altele, scaune auto și componente de caroserie.

Comuna din România unde s-a deschis o fabrică nouă de componente auto: "Noi locuri de muncă vor fi garantate"
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    10 Oct 2023   •   12:59

Fabrica a fost inaugurată, la începutul lunii octombrie, în comuna Căteasca, de lângă Pitești, în județul Argeș.

"Noi producem obiecte ştanţate pentru industria auto, în special pentru interioarele de maşini, iar produsele din UKS Stamping vor fi livrate în toată lumea. Este o fabrică cu tehnologie modernă, de ultimă generaţie în industrie. Noi locuri de muncă vor fi garantate.", a punctat Ionuţ Zamfirache, manager general UKS Stamping, la inaugurarea fabricii, potrivit presei locale.

"Compania UKS Stamping va inaugura oficial anul acesta prima fabrică din România, pe o suprafață de 4.800 metri pătrați, cu o echipă de aproximativ 80 de angajați profesioniști.", a informat Garanti BBVA, în luna septembrie, precizând că a acordat companiei UKS Stamping un credit de investiții în valoare de 10,7 milioane euro pentru a susține dezvoltarea fabricii.

"Suntem încântați să putem oferi sprijin financiar companiei UKS Stamping, în inițiativa acesteia de a înființa o unitate de producție în România. Misiunea Garanti BBVA depășește furnizarea de servicii financiare.

De 25 de ani, ne angajăm să stimulăm dezvoltarea economică a țării. Iar prin acest credit de investiții demonstrăm încă o dată angajamentul nostru de a sprijini investițiile care contribuie semnificativ la economia țării. Industria de componente auto joacă un rol esențial în peisajul economic al României, creând locuri de muncă, încurajând inovația și sprijinind evoluția țării.

De altfel, România este o țară cu un potențial imens și credem cu tărie că, sprijinind proiecte precum această fabrică, ajutăm la dezvoltarea acestui potențial", a declarat Bilge Demirer, Director General Adjunct Garanti BBVA.

Compania-mamă a UKS Stamping, Ucler Kelepce, mai deține două fabrici în Turcia, în orașul Bursa, deschise în anii 2008 și 2019, cu un număr total de aproximativ 250 de angajați. Printre clienții de renume ai companiei se numără Adient, Toyotetsu, Toyota Bashoku, Hydac și Stellantis.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close