Antena 3 CNN Actualitate Locale Condamnare la peste 20 de ani de închisoare, pentru părinții din Prahova care și-au ucis copilul, opărindu-l. Detaliile din dosar sunt șocante

Condamnare la peste 20 de ani de închisoare, pentru părinții din Prahova care și-au ucis copilul, opărindu-l. Detaliile din dosar sunt șocante

Părinții din Prahova care și-au oprit copilul de trei ani și apoi l-au lăsat să zacă pe podea până a murit, au fost condamnați la închisoare. Atenție, informații cu un puternic impact emoțional.

Condamnare la peste 20 de ani de închisoare, pentru părinții din Prahova care și-au ucis copilul, opărindu-l. Detaliile din dosar sunt șocante
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    08 Feb 2024   •   14:10

Avocatul Adrian Cuculis a anunțat, joi, că părinții din Prahova care și-au omorât copilul de 3 ani, opărindu-l, au fost condamnați: 22 de ani închisoare tatăl, 20 de ani mama și 8 luni bunica.

"Facem mențiunea că daca bunica nu formula plângerea penală, dosarul era lăsat în nelucru, iar procurorii de la vremea respectivă nici nu aveau de gând să cerceteze omorul calificat, ci dosarul era cercetat pe ucidere din culpă.

Dosarul a luat altă turnură după denunțul făcut de bunică, iar aceasta a fost condamnată pentru lăsarea fără ajutor", spune Cuculis.

Ceilalți frați au primit despăgubiri de 20.000 euro și au fost plasați în grija statului.

Cazul a fost deschis după ce, în 27 octombrie 2021, un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că o familie aflată în vizită şi cazată în casa sa din comuna prahoveană Poienarii Burchii are un copil mic, care a fost opărit. Cadrele medicale au găsit copilul în vârstă de doi ani şi zece luni fără viaţă.

"Părinţii pur şi simplu au 'topit' copilul în cadă. L-au îmbăiat cu o temperatură extremă, iar ulterior l-au lăsat până s-a stins în casă. E vorba de un copil (...) pentru care nu au chemat Ambulanţa. Medicii au fost chemaţi, practic, să constate decesul”, a precizat avocatul Adrian Cuculis, în aprilie 2023.

"În fapt, a rezultat că în seara de 26.10.2021, în jurul orei 22:00, aflându-se în com. Poienarii Burchii, judeţul Prahova, victima M.A.P., în timpul băii de seară, a suferit arsuri cu apă fierbinte, de grad II-III, pe 54% din suprafaţă corporală, după care, în intervalul orar 22:00 - 05:00, nici inculpatul M.H. nici soţia acestuia M.M.D, deşi, în calitate de părinţi, aveau obligaţia legală de acţiona în sensul asigurării accesului, de urgenţă, la îngrijiri medicale de specialitate, nu au luat nicio măsură, stând în pasivitate, deşi copilul a dat semne vizibile de suferinţă. Decesul victimei a fost constatat de echipajul de la ambulanţă solicitat de martorul L.C., proprietarul imobilului, la data de 27.10.2021, ora 05:00", se arată într-un comunicat dat publicităţii, în aprilie 2023, de către procurori.

×
Subiecte în articol: ucis copil opărit condamnare inchisoare prahova
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close