Antena 3 CNN Actualitate Locale Cuţitarul prins cu greu de poliţiştii din Sibiu a fost lăsat în libertate

Cuţitarul prins cu greu de poliţiştii din Sibiu a fost lăsat în libertate

A fost panică într-un magazin din Sibiu. Un bărbat a devenit violent şi a scos cuţitul la paznicul magazinului, după ce acesta i-a atras atenţia că nu purta mască de protecţie. La faţa locului au ajuns şi poliţiştii, însă cu greu au reuşit să îl calmeze. În cele din urmă, bărbatul a fost amendat, iar acum este cercetat în libertate.

Cuţitarul prins cu greu de poliţiştii din Sibiu a fost lăsat în libertate
de Georgiana Adam    |    17 Iun 2021   •   18:46

Au fost scene parcă desprinse dintr-un film de acţiune în magazinul din Sibiu.

Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, a intrat fără mască de protecţie, iar când paznicul i-a cerut să o poarte, a devenit recalcitrant. De aici până la ameninţări a fost doar un pas. Individul a scos un cuţit.

Mărturia agentului de securitate: "M-a strâns de gât. Şi acum mă doare"

"Era lângă un stand cu spray-uri de muşte şi m-a întrebat pe mine, hai să vedem, merge şi a început să dea către mine, să îl probeze. L-am întrebat, ce faceţi, îl probaţi pe mine. A început să mă ia aşa de gât şi m-a strâns foarte tare şi acum mă doare . Apoi am ieșit afară și am chemat Poliția", a spus Beniamin Sami, agent de securitate la magazin.

Însă nici atunci, bărbatul nu s-a potolit.

Poliţistul şi jandarmul s-au luptat minute întregi cu individul, până când au reuşit să-l pună la pământ

Agentul de poliţie care a intervenit este Viorel Teacă, foarte activ în mediul online.

"Colegii mei, având în vedere că şi asupra lor, bărbatul se manifesta violent, au fost nevoiţi să procedeze la încătuşarea acestuia, iar în urma controlului corporal efectuat, au găsit asupra lui atât un cuţit, cât şi un baston telescopic", a declarat Luciana Lazăr, purtător de cuvânt IPJ Sibiu.

Intervenţia ridică însă semne de întrebare cu privire la proceduri. Poliţiştii spun că au nevoie de echipament special pentru ca o persoană imobilizată să nu sufere şi vătămări corporale.

În cele din urmă, bărbatul a fost dus la secţia de Poliţie şi sancţionat cu 500 de lei.

Cuțitarul este cercetat acum în libertate

"E imposibil de imobolizat o persoană, în condiţiile în care acesta opune rezistenţă. Cred că se impune tot mai mult o discuţie despre folosirea şi achiziţionarea de către MAI a acelor aparate cu electroşocuri prin intermediul cărora se reuşeşte imobilizarea persoanei, fără a îi provoca vătămări corporale", a spus Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol.

×
Subiecte în articol: Sibiu politisti jandarm cuţitar libertate
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close