Antena 3 CNN Actualitate Locale Directorul de la Drumuri și Poduri Bârlad, prins cu șpaga în frigider, a fost trimis în judecată

Directorul de la Drumuri și Poduri Bârlad, prins cu șpaga în frigider, a fost trimis în judecată

Directorul unei societăți de stat de drumuri și poduri din Bârlad a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită. Acesta ar fi primit 100.000 de lei de la un om de afaceri, o parte din bani fiind găsiți în frigiderul său din birou.

Directorul de la Drumuri și Poduri Bârlad, prins cu șpaga în frigider, a fost trimis în judecată
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    28 Feb 2024   •   15:46

Procurorii DNA Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților Buzamăt Daniel, director al Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Bârlad, pentru luare de mită și abuz în serviciu, și a unui administrator al unei firme private pentru dare de mită și instigare la abuz în serviciu. De asemenea, compania privată a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu.

Potrivit rechizitoriului, în 2022, inculpatul Buzamăt Daniel, în mod indirect și direct, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri cercetat în cauză, suma totală de 100.000 lei, în două tranșe a câte 50.000 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Cele două tranșe de bani, la sugestia inculpatului Buzamăt Daniel, ar fi fost depuse una într-un frigider aflat din biroul său, iar cealaltă în autoturismul personal, arată procurorii.

Inculpatul ar fi primit banii în contextul încheierii cele două firme a două contracte de prestări servicii, ce vizau asfaltarea unei suprafețe de 1.600 mp de teren, ce aparținea firmei private. 

"În realitate, cu 'permisiunea' inculpatului Buzamăt Daniel, ar fi fost asfaltată o suprafață de teren de 4.725 mp fiind folosită în plus o cantitate de 236 tone asfalt, față de cea menționată în documentele contabile ale celor două societăți”, arată procurorii.

Societatea de stat ar fi fost prejudiciată cu suma de 280.794 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor prestate în legătură cu cele 236 tone asfalt, livrate în plus și neachitate.

Societatea s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma menționată mai sus. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri ce aparțin celor trei inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close