Antena 3 CNN Actualitate Locale Doi tineri din Cuba au fost prinşi pe o barcă, pe râul Prut, în timp ce încercau să ajungă în Spania

Doi tineri din Cuba au fost prinşi pe o barcă, pe râul Prut, în timp ce încercau să ajungă în Spania

Doi tineri din Cuba, care încercau să ajungă în Spania, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Iaşi, în timp ce traversau ilegal graniţa din Republica Moldova în România, cu o barcă pneumatică.

Doi tineri din Cuba au fost prinşi pe o barcă, pe râul Prut, în timp ce încercau să ajungă în Spania
Sursa foto: Poliţia de Frontieră
de Georgiana Adam    |    05 Apr 2024   •   11:13

Cei doi tineri din Cuba au fost prinşi în flagrant de Poliţia de frontieră, pe râul Prut, în Iaşi, când se plimbau cu o barcă pneumatică pe râul Prut.

Opriţi din drum de poliţiştii români de frontieră, cubanezii le-au spus că încercau să ajungă la o rudă, în Spania, notează ziaruldeiasi.ro.

"În data de 03 aprilie, în jurul orei 03.15, un poliţist de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iaşi – ITPF Iaşi, a observat prin intermediul tehnicii specifice de supraveghere ce funcționează pe principiul termoviziunii, pe direcţia localităţii de frontieră Golăești, două persoane care nu-și justificau prezența în zonă.

În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă şi au procedat la interceptarea și legitimarea persoanele în cauză. Deoarece acestea au declarat verbal că sunt cetățeni cubanezi și nu dețineau documente prin care să poată proba intrarea legală în România, au fost conduse la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Iași feroviar, în vederea continuării cercetărilor.

Au fost informate în cel mai scurt timp autorităţile de frontieră ale statului vecin şi cercetările în cauză  au fost efectuate în comun.

În urma verificărilor efectuate împreună cu polițiștii de frontieră din Republica Moldova și din declarațiile persoanelor, colegii noștri au stabilit că acestea sunt doi cetățeni din Cuba, în vârstă de 22, respectiv 27 de ani și au trecut râul Prut folosindu-se de o barcă pneumatică, cu intenția de a ajunge în Spania la o rudă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar persoanele au fost preluate de către autorităţile de frontieră ale statului vecin în baza Acordului de Readmisie încheiat între România şi Republica Moldova.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close