Antena 3 CNN Actualitate Locale Elevele cu dizabilități au primit interzis în școală în timpul menstruației! Decizia a fost luată la Oradea. Inspectoratul s-a sesizat rapid

Elevele cu dizabilități au primit interzis în școală în timpul menstruației! Decizia a fost luată la Oradea. Inspectoratul s-a sesizat rapid

O decizie șocantă a fost adoptată la Oradea de conducerea unei școli.

Elevele cu dizabilități au primit interzis în școală în timpul menstruației! Decizia a fost luată la Oradea. Inspectoratul s-a sesizat rapid
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Apr 2024   •   09:47

Potrivit hotărârii luate de Consiliul de Administrație al unității de învățământ, elevelor cu dizabilități li s-a interzis să vină la școală în timpul menstruației.

Motivul invocat de decidenți a fost stoparea riscului de a-i îmbolnăvi pe celorlalți elevi, pe profesori sau îngrijitori.

Decizia luată la Centrul Școlar de Educație Incluzivă vizează 23 de eleve dintr-un total de 338 de școlari cu dizabilități.

Directoarea școlii spune că părinții elevilor, în marea lor majoritate, au fost satisfăcuți de hotărârea privind interzicerea accesului în școală pentru eleve în timpul menstruației.

"A fost o decizie luată în urma consultării unor grupuri de părinți și a cadrelor didactice. Totul a pornit de la o situație particulară în care o elevă cu deficiență severă care poartă scutec în permanență. Nu am avut nici măcar o reclamație de la părinți. Dimpotrivă, ei sunt foarte mulțumiți de ceea ce se întâmplă și de procesul educativ de la noi din scoală", susține directoarea Lăcrămioara Șipoș.

Decizia școlii nu a avut viață lungă, pentru că Inspectoratul Școlar Județean Bihor a aflat despre decizie și a intervenit pentru revocarea acesteia.

"Am aflat de existența unei hotărâri a școlii Orizont, care îngrădea dreptul la educație. Am luat legătura cu direcțiunea școlii și le-am cerut să revoce hotărârea, pentru că încalcă un principiu constituțional", a declarat Horea Abrudan, inspector general al ISJ BIHOR

Datele de la Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului valabile la jumătatea anului trecut spun că la 30 iunie 2023 România avea peste 80 de mii de copii cu dizabilități, cu 6 mii mai mulți comparativ cu perioada similară din 2020.

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close