Antena 3 CNN Actualitate Locale O femeie a murit într-un lift blocat, la Spitalul Județean Slatina

O femeie a murit într-un lift blocat, la Spitalul Județean Slatina

O bătrână cu multiple afecţiuni a murit într-un lift blocat, la Spitalul de Urgență din Slatina.

de Laura Dinu    |    18 Dec 2023   •   12:04

Este vorba despre o bătrână de 81 de ani, cu multiple afecțiuni. Femeia trebuia să fie transferată de pe secția de Neurologie, care se află la etajul 5, la etajul 1, la Terapie Intensivă.  

Deși bătrâna era însoțită de medic și asistent cu echipament medical adecvat, liftul a rămas blocat între etaje exact în momentul în care aceasta a intrat în stop cardio-respirator și era resuscitată. Aproximativ o oră și jumătate a durat până liftul a fost deblocat și femeia a ajuns în Terapie Intensivă. Acolo, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Au fost nevoiți să constate decesul.  

Potrivit directorului medical, de-a lungul timpului au mai fost incidente cu lifturile, acestea fiind foarte vechi. Însă instituția medicală nu dispune de banii necesari pentru a le schimba.  

Ultima data, liftul în cauză a fost verificat de firma care se ocupa de întreținere pe data de 15.11.2023.  

Fiica femeii, asistentă medicală, susține că știa că mama ei se află într-o stare gravă și că nu reproșează nimănui nimic. Mai mult decât atât, a făcut solicitare ca bătrânei să nu i se facă necropsie.  

”La data de 18 decembrie, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin adresă, de către Spitalul Județean de Urgență Slatina cu privire la faptul că, la data de 16 decembrie, în jurul orei 08:05, o femeie de 81 de ani, din județul Olt, care se afla internată la unitatea spitalicească, ar fi decedat într-unul din lifturile spitalului, care s-ar fi blocat. 

Sâmbătă dimineață, o femeie a murit în liftul blocat din Spitalul Județean de Urgență Slatina. Femeia era mama unei asistente și trebuia dusă de la etajul 5 (neuro) la etajul 2 (terapie intensivă) pentru a fi intubată. Liftul s-a blocat între etajele 4 și 5 și, in ciuda manevrelor de resuscitare, pacienta a decedat. Lifturile sunt un risc permanent pentru pacienți și cadre medicale. Câți oameni e nevoie să mai moara până când cineva sa o demita pe aceasta vătafă care-și spune manager de spital? Rușine, vătafilor.

Publicată de Mario De Mezzo pe Duminică, 17 decembrie 2023

În cauză, se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând a fi întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, se arată în comunicatul Poliției.  

Mario de Mezzo, prefectul județului Olt, îi declară război managerul spitalului. 

”Sâmbătă dimineață, o femeie a murit în liftul blocat din Spitalul Județean de Urgență Slatina. Femeia era mama unei asistente și trebuia dusă de la etajul 5 (neuro) la etajul 2 (terapie intensivă) pentru a fi intubată. Liftul s-a blocat între etajele 4 și 5 și, in ciuda manevrelor de resuscitare, pacienta a decedat.

Lifturile sunt un risc permanent pentru pacienți și cadre medicale. Câți oameni e nevoie să mai moara până când cineva sa o demită pe aceasta vătafă care-și spune manager de spital?

Rușine, vătafilor”, scrie Mario de Mezzo pe o rețea socială.

 

×
Subiecte în articol: Slatina spital lift
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close