Antena 3 CNN Actualitate Locale Incident la protestul de la Rădăuţi. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene

Incident la protestul de la Rădăuţi. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene

Proteste împotriva restricţiilor au loc şi în mai multe oraşe din România. Oamenii revoltaţi din Rădăuţi au fost calmaţi de jandarmi, care au folosit gaze lacrimogene.

Incident la protestul de la Rădăuţi. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene
Sursa foto: Suceviţa Verde/Facebook
de Georgiana Adam    |    02 Oct 2021   •   21:37

Sute de persoane au ieşit sâmbătă pe străzile din Rădăuţi.

Jandarmii au intervenit în cazul celor care nu au protestat paşnic.

Este vorba despre o persoană care s-a urcat pe un autoturism şi nu avea de gând să coboare. 

Precizările făcute de Jandarmeria Suceava

"Referitor la incidentul înregistrat pe timpul protestului în desfăşurare din municipiul Rădăuţi, Jandarmeria Suceava face următoarele precizări:

În jurul orei 19:05, un protestatar s-a urcat pe o mașină şi, la solicitarea forţelor de ordine, a refuzat să coboare. Doi jandarmi au intervenit și l-au dat jos de pe maşină, iar pe timpul acţiunii, câţiva protestatari s-au grupat în jurul celor doi jandarmi. Pentru a permite celor doi jandarmi să revină în dispozitiv, echipa trimisă în sprijin a fost nevoită să folosească spray-ul iritant lacrimogen. Pe timpul acestei acţiuni, un protestatar a aruncat o petardă către forţele de ordine, o persoană participantă la protest fiind rănită. Aceasta a fost preluată de un echipaj S.A.J., care i-a acordat îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol. Cei doi bărbaţi implicaţi în acest incident (cel care a folosit petarda şi cel care s-a urcat pe maşină) au fost identificaţi de forțele de ordine, urmând a se lua măsurile legale", au transmis reprezentanţii de la Jandarmeria Suceava.

Protestatarii au blocat străzile din centrul oraşului

În imaginile postate pe reţelele de socializare, se observă cum oamenii au ocupat principalele străzi din oraş, unde şi-au strigat nemulţumirile faţă de noile restricţii adoptate de Guvern.

Proteste au avut loc și la Craiova, Cluj-Napoca, Timişoara, Iași, dar și la Oradea. S-a scandat „Jos dictatura!” și „Libertate fără certificate”.

Sute de oameni au scandat împotriva vaccinării și a restricțiilor pentru persoanele nevaccinate. Protestatarii au cerut demiterea Guvernului, dar și eliminarea certificatului verde.

Posted by Flavius Bolboaca on Saturday, 2 October 2021

Protest Radauti !!!

Posted by Sucevița Verde on Saturday, 2 October 2021

×
Subiecte în articol: incident jandarmi gaze lacrimogene Radauti
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close