Antena 3 CNN Actualitate Locale O nouă metodă de falsificare a IPT-urilor i-a lăsat mască pe poliţişti. Cum era înşelat sistemul

O nouă metodă de falsificare a IPT-urilor i-a lăsat mască pe poliţişti. Cum era înşelat sistemul

Patru bărbați din Suceava și Șcheia au fost reţinuţi într-un dosar care vizează efectuarea de inspecții tehnice periodice la autovehicule pentru care nu se asigura prezența fizică a acestora.

O nouă metodă de falsificare a IPT-urilor i-a lăsat mască pe poliţişti. Cum era înşelat sistemul
Sursa foto: pixabay.com
de Silvia Preda    |    12 Oct 2022   •   22:31

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava au continuat marți activitățile de cercetare penală în cadrul acestui dosar.

S-a constatat că pentru 33 de autoutilitare aparținând unor societăți comerciale de transport mărfuri și persoane, un inspector tehnic în vârstă de 40 de ani din Suceava, care își desfășoară activitatea din cadrul unei stații I.T.P., a atestat ca fiind efectuate inspecțiile tehnice periodice fără ca autovehiculele să fi fost efectiv aduse în stație, scrie botosaneanul.ro.

Metoda folosită pentru păcălirea sistemului

Erau folosite autovehicule ce aveau caracteristici relativ similare (marcă, culoare etc.) pe care erau montate plăcuțe de înmatriculare corespunzătoare mașinilor ce trebuiau supuse inspecției.

Măsurile preventive de reținere pentru o perioadă de 24 de ore au fost dispuse față de inspectorul tehnic I.T.P. în vârstă de 40 de ani, față de doi administratori ai unor societăți cu profil transport mărfuri și persoane, în vârstă de 37 ani, respectiv 50 ani și față de un angajat al unei societăți de transport în vârstă de 37 ani. 

Toți cei patru bărbați au fost încarcerați la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.   

 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close