Antena 3 CNN Actualitate Locale "Ne este frică, dar nu avem unde să ne ducem". Locatarii blocului care a explodat în Craiova s-au întors acasă

"Ne este frică, dar nu avem unde să ne ducem". Locatarii blocului care a explodat în Craiova s-au întors acasă

Locatarii blocului care a explodat în Craiova au revenit în locuințele lor. Oamenii spun că le este frică, însă nu au unde să meargă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Apr 2024   •   16:49

Din cele 42 de garsoniere, două au fost distruse în totalitate, iar alte două au fost afectate parțial. Experții i-au asigurat pe oameni că sunt în siguranță, pentru că restul blocului nu a fost afectat. 

Întorși în locuințele devastate, oamenii au început să numere pagubele. Locatarii nu au mai așteptat întocmirea raportului final de expertiză și s-au întors pe propriul risc.

"Îmi este teamă, dar unde să mă duc?", a spus o femeie.

"Cel mai bine este acasă. Ne este teamă, dar ne acomodăm", a spus altcineva.

Decizia că blocul nu prezintă niciun pericol a fost luată de Inspectoratul  de Stat în Construcții. Blocul este construit în 1960 și nu are cadastrul făcut, motiv pentru care ar dura mai mult de două săptămâni până la întocmirea raportului final.

"Inspectoratul de Stat în Construcții, împreună cu un expert, trebuie să-și asume dacă oamenii pot sau nu pot intra în imobil", a spus Dan Diaconu, prefectul județului Dolj.

Explozia a avut loc pe 17 aprilie. În urma evenimentului, etajul întâi s-a prăbușit parțial. Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din imobil.

În urma exploziei, o femeie de 51 de ani a murit, iar alți trei oameni au fost răniți. O persoană se află și acum internată, după ce a suferit arsuri pe un sfert din suprafața corpului.

×
Subiecte în articol: Craiova bloc explozie locatari
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close