Antena 3 CNN Actualitate Locale Un medic face campanie antivaccinare în două comune din Galați: ''Vino SARS-CoV-2 la mine!''

Un medic face campanie antivaccinare în două comune din Galați: ''Vino SARS-CoV-2 la mine!''

A început etapa a 3-a de vaccinare, ocazie cu care în Galaţi s-au deschis şi primele două centre de vaccinare în mediul rural, în comunele Iveşti şi Corod. Totodată, medicul de familie din Iveşti a început o campanie antivaccinare. A lipit pe panourile publicitare din sat afişe prin care-i acuză pe medicii care conduc campania naţională de vaccinare că sunt corupţi.

Un medic face campanie antivaccinare în două comune din Galați: ''Vino SARS-CoV-2 la mine!''
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mar 2021   •   14:58

Medicul de familie din comuna Iveşti a lipit afişe inclusiv în faţa centrului de vaccinare proaspăt deschis. Totuşi, el spune că nu îşi îndeamnă pacienţii să nu se imunizeze, ci doar să citească atent prospectul.

Ce spune medicul de familie despre virusul SARS-CoV-2

''Este o viroză, deci nimeni nu spune că nu există acest virus. Mortalitatea și agresivitatea lui nu e chiar atât de mare. El este peste tot. Păi dacă ești persoană sănătoasă și ai imunitate crescută, vino SARS-CoV-2 la mine! Se pare că ei fac studiile clinice, inclusiv acum în masă. Dacă intrați pe site-ul ANM (Agenția Națională a Medicamentului) vedeți cum medicii sunt sponsorizați, vedeți că Gheoerghiță, prin anii 2017 era sponsorizat de firma Johnson&Johnson'', spune Adrian Tatu, medic de familie.

Cum s-a desfăşurat campania de vaccinare din comunele Iveşti şi Corod

Startul campaniei de vaccinare din comuna Ivești a întârziat mai bine de jumătate de oră. Nici dozele nu au ajuns la timp, şi nici platforma nu a funcţionat.

''Am deschis astăzi două centre cu vaccin Moderna, atât în Ivești, cât și în Corod. Sunt primele centre din mediul rural și ne bucurăm foarte mult pentru că populația s-a programat conform platformei de vaccinare. În acest moment, nu mai este niciun loc disponibil. Aici, vaccinarea a început cu 30 de minute mai târziu'', a spus Teodora Diaconiță, purtător de cuvânt Prefectura Galați.

Dar întârzierea nu i-a supărat pe locuitori. Centrul proaspăt deschis a fost asaltat, iar locurile libere s-au ocupat în doar cateva minute. Toţi s-au vaccinat cu serul de la Moderna.

Capacitatea de vaccinare, atât în comuna Iveşti, cât şi în Corod, este de 60 de persoane pe zi.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close