Antena 3 CNN Actualitate Locale Rezervorul de gaz al unei mașini a explodat, într-un garaj din Turda. Doi bărbați s-au ales cu arsuri grave

Rezervorul de gaz al unei mașini a explodat, într-un garaj din Turda. Doi bărbați s-au ales cu arsuri grave

Doi oameni au fost răniţi în Turda după ce rezervorul de gaz al unei maşini, aflate într-un garaj, a explodat.

Rezervorul de gaz al unei mașini a explodat, într-un garaj din Turda. Doi bărbați s-au ales cu arsuri grave
Sursa foto: Captură Antena 3 CNN
de Andreea Ştefan    |    12 Ian 2024   •   13:54

Pompierii au intervenit de urgenţă la faţa locului şi au acordat primul ajutor victimelor.

Din fericire, explozia nu a fost urmată de un incendiu.

Cei doi bărbaţi au suferit arsuri pe mai multe zone din corp şi au fost transportaţi de urgenţă la spital.

Autorităţile încearcă acum să afle cum s-a produs explozia.

Tragediile care au marcat România în anul 2023 şi care puteau fi evitate | Val de nenorociri cu zeci de morţi

România a fost marcată, în anul 2023, de o serie de tragedii care au stârnit reacţii dure în rândul opiniei publice. Un val de nenorociri cu zeci de morţi, care au scos la iveală nereguli şi ilegalităţi.

Fie că a fost vorba despre accidente soldate cu un număr ridicat de răniţi sau morţi, de exploziile care s-au produs la staţia GPL de la Crevedia şi pe magistrala de gaze de la Călimăneşti pe Autostrada A7, aceste tragedii constituie adevărate semnale de alarmă şi au scos la iveală nereguli grave din sistem.

Pe 17 ianuarie, trei mineri de la exploatarea Jilț Sud, care aparținea de Complexul Energetic Oltenia, au decedat, iar 10 au fost răniți. Asta după ce vehiculul care îi transporta s-a răsturnat.

Muncitorii au acuzat starea execrabilă în care se află exploatarea aflată în subordinea Complexului Energetic. Ei au acuzat, de asemenea, corupție la achiziții și lipsa de control din partea autorităților.

Pe 26 august, o altă tragedie avea să zguduie România. Exploziile de la staţia GPL de la Crevedia, din judeţul Dâmboviţa, au dus la moartea a şase persoane, iar peste 50, majoritatea pompieri care interveniseră la stingerea focului, au fost rănite. Multe case din zonă au fost afectate de suflul exploziilor. Răniţii au fost transportaţi la spitale din Capitală, dar şi din străinătate.

Ulterior, s-a stabilit că staţia GPL din Crevedia funcţiona din iulie 2020 fără autorizaţie de securitate la incendiu. Procurorii au susţinut că incendiul şi exploziile au fost cauzate, cel mai probabil, de scurgerile de gaze de la autocisternele sau cisternele depozit amplasate în curtea firmei şi de existenţa unei surse de aprindere.

Citește continuarea articolului AICI.

×
Subiecte în articol: Turda explozie
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close