Antena 3 CNN Actualitate Locale Cetățenii municipiului Slatina îl acuză pe prefectul Mario De Mezzo că le-a furat datele personale

Cetățenii municipiului Slatina îl acuză pe prefectul Mario De Mezzo că le-a furat datele personale

Un nou scandal izbucneşte în Olt în prag de campanie electorală. Cetăţenii din Slatina acuză că prefectul le-ar fi furat datele personale.

Cetățenii municipiului Slatina îl acuză pe prefectul Mario De Mezzo că le-a furat datele personale
de Alexandra Dima    |    15 Mar 2024   •   14:06

Într-o petiţie publicată online, cetăţenii Slatinei îl acuză pe prefectul județului Olt, Mario De Mezzo, că le-ar fi fi deturnat semnăturile de la un referendum pentru apă cu intenţia de a le folosi în scop electoral. 

"Noi, cetățenii preocupați de integritatea și confidențialitatea datelor noastre personale, condamnăm ferm acțiunile ilegale ale Prefectului Județului Olt, Mario De Mezzo. Recent, acesta a organizat o strângere de semnături sub pretextul unui așa-zis referendum pentru apă gratuită, dar adevăratul scop al acestui demers a fost subtil ascuns: colectarea ilegală a datelor personale ale slătinenilor în scopuri electorale.

Considerăm că este inacceptabil ca un reprezentant al autorităților să recurgă la astfel de practici abuzive și manipulative, încălcând astfel drepturile noastre fundamentale la intimitate și protecție a datelor personale." - se arată în petiţia slătinenilor revoltaţi

Oamenii îl acuză pe Mario De Mezzo de încălcarea gravă a democrației și a statului de drept şi cer demararea unei anchete în acest sens.

"Solicităm demararea unei investigații riguroase asupra acestui caz și tragerii la răspundere a celor implicați în colectarea ilegală a datelor personale ale cetățenilor din Slatina. Cerem, de asemenea, adoptarea unor măsuri legislative și administrative mai stricte pentru protejarea confidențialității și securității datelor personale ale cetățenilor, în conformitate cu standardele europene și internaționale în materie de protecție a datelor", clamează locuitorii din Slatina.  

Semnatarii petiţiei îi îndeamnă totodată pe toţi cei lezaţi de acţiunile lui Mario De Mezzo să se alăture demersului lor şi să ceară ca prefectul "să răspundă în fața legii pentru acțiunile sale ilegale și nedemocratice".

 

×
Subiecte în articol: Mario de Mezzo Olt
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close