Antena 3 CNN Actualitate Locale Un turist german a murit electrocutat într-o gară din Arad, după ce s-a urcat pe vagonul unui tren. Martorii au dezvăluit ce a încercat să facă tânărul

Un turist german a murit electrocutat într-o gară din Arad, după ce s-a urcat pe vagonul unui tren. Martorii au dezvăluit ce a încercat să facă tânărul

Un tânăr de 21 de ani, cetățean german, a murit electrocutat într-o gară din județul Arad, după ce s-a urcat pe vagonul unui tren.

Un turist german a murit electrocutat într-o gară din Arad, după ce s-a urcat pe vagonul unui tren. Martorii au dezvăluit ce a încercat să facă tânărul
Sursa foto: Facebook | CFR Călători
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Aug 2023   •   12:45

Incidentul s-a produs luni, 14 august, în gara din localitatea Ghioroc, judeţul Arad, cu puțin timp înainte de miezul nopții, tânărul venind în România în vacanță.

"La data de 14 august a.c., în jurul orei 23.52, polițiștii Serviciului Județean de Poliţie Transporturi Arad au fost sesizați despre o persoană, posibil electrocutată, în gara Ghioroc.

Cu ocazia cercetării la fața locului, cadavrul a fost identificat în persoana unui bărbat de 21 de ani, cetățean german", a transmis IPJ Arad.

Trupul neînsuflețit a fost transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Arad, în vederea efectuării autopsiei și a stabilirii cauzei decesului.

Citește și: O femeie a murit după ce a fost târâtă de tramvai, în timp ce încerca să urce căruciorul în care se afla fiica sa cu dizabilități, la Arad

Potrivit martorilor, tânărul s-ar fi urcat pe vagonul unui tren în încercarea de a-și face un selfie, însă a atins cablurile electrice sub tensiune și s-a electrocutat.

"Cablul sub tensiune creează un câmp electric care poate fi periculos la distanţe mici. Un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet.

Adică, fiind neutru din punct de vedere electric, are loc o străpungere a aerului şi o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric", a transmis un reprezentant CFR, pentru aradon.ro.

×
Subiecte în articol: Arad cetăţean german electrocutat selfie
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close