Antena 3 CNN Actualitate Locale Viceprimarul din România mutat de viu în cimitir chiar de către primar: "Eu sunt un om de teren"

Viceprimarul din România mutat de viu în cimitir chiar de către primar: "Eu sunt un om de teren"

Sunt tensiuni mari într-o primărie de la noi din țară, după ce edilul i-a mutat biroul viceprimarului în incinta Cimitirului Municipal.

de Ioana Mircea    |    Ovidiu Stan    |    23 Noi 2023   •   09:38

Întregul scandal ar fi pornit de la raportul de pontaj, conform căruia viceprimarul ar fi venit la serviciu numai o oră pe zi în ultimele 6 luni şi şi-ar fi neglijat sarcinile de lucru.

Pe de cealaltă parte, viceprimarul spune că este un abuz şi că, de fapt, munca sa a fost pe teren şi mai puţin de la birou.

Allen Coliban, primarul din Braşov, spune că i-a mutat în cimitir biroul viceprimarului Sebastian Rusu, pentru că acesta nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiile de serviciu. Iar, conform pontajului, viceprimarul ar fi venit numai o oră pe zi la muncă.

Citește și: Situaţie hilară în Braşov. Primăria a trimis peste 100 de somaţii unei instituții aflate în subordinea sa

"Pornind de la evaluarea activității, primar fiind, șef al executivului, am considerat că nu e admisibil ca un angajat din banii comunității să câștige 27.600 de lei fără să facă nimic", a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Viceprimarul Sebastian Rusu consideră mutarea în cimitir un abuz. Spune că, de fapt, primarul e supărat că a dat publicității raportul Curții de Conturi, care arată că primăria ar fi pierdut milioane de lei și că administrația Coliban nu este una rentabilă.

"Mi-a retras și din atribuțiuni, iar mutarea asta la cimitir vine ca un fel de pedeapsă pentru a mă scoate practic din acea clădire unde am acces și unde mă pot duce să cer informații. Eu sunt un om de teren, merg, discut cu oamenii, este o altă chestie care a deranjat foarte mult", a declarat Sebastian Rusu, viceprimar Brașov.

Viceprimarul se va ocupa de acum înainte numai de administrarea Cimitirului Municipal din Braşov. 

×
Subiecte în articol: Brașov cimitir
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close