Antena 3 CNN Actualitate Locale Situaţie hilară în Braşov. Primăria a trimis peste 100 de somaţii unei instituții aflate în subordinea sa

Situaţie hilară în Braşov. Primăria a trimis peste 100 de somaţii unei instituții aflate în subordinea sa

Primăria Municipiului Braşov a trimis peste o sută de somaţii unei companii din subordinea sa care se ocupă de clădirile degradate din oraş.

de Ovidiu Stan    |    Ioana Mircea    |    15 Sep 2023   •   10:02

Primăria Braşov, prin Direcţia Fiscală, a trimis mai mult de 100 de somaţii către locatarii imobilelor care locuiesc în clădirile unde proprietar este Primăria Braşov, dar care sunt administrate de către compania RIAL.

Mai exact, este vorba de 103 clădiri pe care municipiul Brașov le deține fie direct, fie prin intermediul societății RIAL, care gestionează acest tip de patrimoniu al orașului.

Problema acestor imobile este faptul că fațadele sunt degradate și riscă să devină un pericol pentru trecători. Însă din cauza faptului că primăria nu este proprietară în totalitate, ci are calitatea de coproprietar, nu pot fi făcute investiții în reabilitarea edificiilor.

În somații se precizează că, dacă proprietarii nu își îngrijesc clădirile și nu repară fațadele până în 2024, impozitul pentru acestea va fi crescut, cu o taxă de până la 500%.

Citeşte şi: Scandal pe Aeroportul Brașov! 180 de oameni sunt blocați de peste nouă ore

×
Subiecte în articol: primaria Brașov
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close