Antena 3 CNN Actualitate Lucian Bode amenință cu sancțiuni în cazul educatoarei ucise din București: ”Dintre cele mai drastice, dacă au fost erori comise de lucrători ai Poliției Române”

Lucian Bode amenință cu sancțiuni în cazul educatoarei ucise din București: ”Dintre cele mai drastice, dacă au fost erori comise de lucrători ai Poliției Române”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, amenință cu sancțiuni drastice în cadrul Poliției Române dacă se va dovedi că plângerile repetate ale educatoarei din București, despre care se crede că a fost omorâtă de propriul soț, un jurist în vârstă de 44 de ani, au fost ignorate.

Lucian Bode amenință cu sancțiuni în cazul educatoarei ucise din București: ”Dintre cele mai drastice, dacă au fost erori comise de lucrători ai Poliției Române”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Aug 2021   •   17:27

„Am dispus șefului Poliției Române să realizeze de urgență o anchetă la nivelul Direcției Generale a Poliției Municipiului București. Ancheta este în derulare. Nu cred că este foarte complicat să avem în perioada următoare un răspuns, fie el și preliminar, dar dacă se va dovedi că au fost erori comise de către lucrători ai Poliției Române, sancțiunile vor fi dintre cele mai drastice. Nu vreau să intru în alte detalii acum pentru că nu am elemente.”, a declarat astăzi Lucian Bode.

Șefa secției de investigații Antena 3, Carmina Pricopie, a aflat mai multe informații despre încercările femeii de a-și reclama soțul la poliție:

„Cei de la Poliția Capitalei și cei de la Parchet vorbesc despre 10 dosare penale. Poliția spune că 7 dintre ele au fost clasate, 3 erau încă în lucru. Acestea au fost preluate de către procurorii care anchetează acum fapta de omor. Însă dintr-o motivare a unui ordin de protecție cerut de această femeie în anul 2015 aflăm că atunci ea declara în fața instanței că depusese la Secția 7 mai mult de 15 plângeri împotriva soțului său. Având în vedere că în răspunsul primit de la Parchet, primul număr de dosar penal este dat din 2015, deducem că 15 dosare până în 2015 plus 10 înseamnă 25 de dosare penale.

Având în vedere că aceste prime 15 dosare penale nu se regăsesc nici pe lista Parchetului, nici pe lista Poliției, nu vorbim practic despre niște dosare penale. Cel mai probabil cei de la Secția 7 le-au încadrat ca petiții. Au primit niște plângeri de la femeie, pe care nu le-au înregistrat, nu au luat număr unic de la Parchet pentru dosar penal, ele nu au fost cercetate, au fost soluționate ca și petiții și au fost clasate în cele din urmă.”, spune Carmina Pricopie.

×
Subiecte în articol: educatoare ucisa București criminal
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close