Antena 3 CNN Actualitate Media Sinteza zilei: Secretele unui atentat eșuat și dezvăluiri despre iadul din spatele gratiilor. ”Reeducarea se face pe hârtie!”

Sinteza zilei: Secretele unui atentat eșuat și dezvăluiri despre iadul din spatele gratiilor. ”Reeducarea se face pe hârtie!”

Sinteza zilei: Secretele unui atentat eșuat și dezvăluiri despre iadul din spatele gratiilor. ”Reeducarea se face pe hârtie!”
Sursa foto: Foto captura Antena 3
15 Mar 2016   •   21:55

Mihai Gâdea dezvăluie, la Sinteza Zilei, secretele unui atentat eșuat la adresa actorului Florin Piersic, astăzi apreciat și decorat la Cotroceni, însă și dezvăluiri despre iadul trăit de deținuți în închisorile din România.

”În această seară veți urmări două interviuri memorabile”, a anunțat Mihai Gâdea. Unul dintre ele este înregistrat și i-a fost luat Marinei Popovici, una dintre persoanele condamnate în dosarul Trofeul Calității și trimisă la închisoare alături de fostul premier Adrian Năstase.

”Singura șansă a României este la vot!”

Soțul Marinei Popovici, Bogdan Popovici, a povestit la Sinteza Zilei iadul din spatele gratiilor, iad pe care atunci când îl trăia zi de zi nu avea cum să îl dezvăluie. 

”Puteam să murim, la propriu. În închisoare este monstruos. Dar nu pentru că spun eu și pentru că am fost acolo. Este monstruos pentru că oamenii nu știu ce este acolo. 10 -15% dintre oamenii din pușcării nu au ce căuta acolo”, a spus Bogdan Popovici.

”Reeducarea e pe hârtie!”

”Cea mai gravă declarație pe care eu am auzit-o a fost cea a președintei ÎCCJ care a spus că nu trebuie sub nicio formă amnistie sau grațiere. (...) În clipa în care 60 de oameni stau într-o cameră hambar înaltă de 5 metri, neizolată, cu tavanul negru complet de mucegai și cu umezeala căzută cu pereți, nu trebuie să vină UE să îți spună că nu vrei să faci niște animale sălbatice pe bandă rulantă și după care să le arunci în societate. Reeducarea e pe hârtie”, a mai spus Bogdan Popovici, la Antena 3.

Marina-Ioana Popovici și Bogdan Popovici au fost condamnaţi în dosarul „Trofeul Calităţii“. Bogdan Popovici a primit atunci o pedeapsă de şase ani de închisoare, iar soţia sa cinci ani, ambele pedepse fiind cu executare.

Secretele unui atentat eșuat la adresa actorului Florin Piersic

În 2009, Florin Piersic era acuzat de o parte a presei că ar fi fost colaborator al Securității. Se scria atunci că actorul și tatăl lui sunt acuzați că au intermediat corespondenţa dintre un preot antisemit român şi mitropolitul Visarion Puiu, în cazul cunoscut în epocă drept procesul ”lotului Tomescu”.

Mihai Gâdea și Antena 3 i-au luat apărarea chemându-l în emisiunea Sinteza Zilei și dându-i ocazia să spună adevărul.

”Florin Piersic este unul dintre cei mai buni oameni pe care i-am întâlnit în viața mea. Sunt tare bucuros de ce s-a întâmplat astăzi și am fost impresionat de modul în care Florin Piersic a vorbit la Cotroceni, rugându-l pe președinte să iubească țara, să iubească actorii, pentru că Florin Piersic este despre iubire”, a spus Mihai Gâdea, la Antena 3.

Președintele Klaus Iohannis i-a decorat, marți, la Palatul Cotroceni, pe actorii Stela Popescu şi Florin Piersic, precum și pe membrii trupei Cargo.

Sursa foto: presidency.ro

În deschiderea emisiunii de marți seară, Gâdea a prezentat audiențele înregistrate de ”Sinteza Zilei”, unde invitat în emisiune a fost Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic din România.

Octav Bjoza: Dacă aș avea 20 de ani, cred că mi-aș părăsi țara! Am fost naiv

Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic din România, a vorbit, la Sinteza Zilei, despre umilința îndurată astăzi de persoanele persecutate politic în perioada comunistă.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Klaus Iohannis
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close