Antena 3 CNN Actualitate Mureş. Institutul de Boli Cardiovasculare nu mai are bani nici de seringi (VIDEO)

Mureş. Institutul de Boli Cardiovasculare nu mai are bani nici de seringi (VIDEO)

Mureş. Institutul de Boli Cardiovasculare nu mai are bani nici de seringi (VIDEO)
Sursa foto: fonduri
04 Iun 2010   •   23:31

Situaţie fără precedent la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş! Medicii nu mai pot opera. În timp ce zeci de copii au nevoie de intervenţii de urgenţă, nu mai sunt bani nici măcar pentru banalele seringi.

Ar fi două soluţii: ori furnizorii de materiale sanitare şi medicamente să aprovizioneze institutul pe datorie şi să-şi primească banii la anul, ori institutul să primească fonduri suplimentare de la Ministerul Sănătăţii. Conducerea speră la cea de-a doua soluţie, dar încă nu a primit un răspuns. Fondul de anul acesta, 1.400.000 de lei, a fost prea puţin pentru necesităţile unui astfel de institut şi intervenţiile chirurgicale care se realizează aici. Aşa că banii s-au terminat acum, la jumătatea anului. Situaţia este mai mult decât gravă, pentru că este singurul institut din ţară, unde pot fi operaţi nou-născuţi cu probleme cardiace.

Într-un institut în care au avut loc nenumărate premiere medicale, toate intervenţiile chirurgicale sunt acum stopate.

Mămici din toată ţara, venite la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş care nu mai ştiu cum să lupte pentru copiii lor. Nu mai sunt bani nici măcar de ser fiziologic, seringi, comprese sau alcool sanitar.

Sunt 1.000 de copii care se nasc anual cu malformaţii ale inimii. Institutul din Târgu-Mureş putea asigura intervenţii pentru jumătate din aceste cazuri. Fondul primit anul acesta, de 1.400.000 de lei, a fost prea mic pentru sutele de copii de pe lista de aşteptare.

Până nu va avea alte fonduri, la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş nu se mai fac intervenţii pe cord.



Observator



×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close