Antena 3 CNN Actualitate "Ne-am prăbuşit, sunt întins pe pământ, abia respir". Cuvintelele cutremurătoare rostite de unul dintre medicii din avionul prăbuşit

"Ne-am prăbuşit, sunt întins pe pământ, abia respir". Cuvintelele cutremurătoare rostite de unul dintre medicii din avionul prăbuşit

"Ne-am prăbuşit, sunt întins pe pământ, abia respir". Cuvintelele cutremurătoare rostite de unul dintre medicii din avionul prăbuşit
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Ian 2014   •   08:58

Dr. Dana Safta, director medical al Spitalului Elias din Bucureşti, a relatat ce a vorbit la telefon cu colegul său Valentin Calu, aflat în avionul care plecase din Capitală, cu destinaţia Oradea.Doctorul Valentin Calu de la Elias, rănit în accidentul aviatic de luni după-amiază, a sunat-o, imediat după prăbuşire, pe Dana Safta şi a spus: "Ne-am prăbuşit. Sunt întins pe pământ şi abia respir", apoi a făcut un foc, pentru a se încălzi.

"M-a sunat prima oară la 16.34. Mi-a spus: "Ne-am prăbuşit. Sunt întins pe pământ şi abia respir'. Ulterior, mi-a relatat că, după ce a constatat că se poate mişca, colegul meu a dat foc obiectelor din bagajul său - papuci, halat, after-shave -, pentru a se putea încălzi", a povestit Dana Safta, potrivit Mediafax.

Directorul medical al Spitalului Elias a mai spus că a vorbit cu Valentin Calu şi după ce acesta şi ceilalţi răniţi din avion au fost găsiţi de echipele de salvare.

"Cum te simţi acum?", a întrebat dr. Safta.

"Puţin cam tăvălit", a răspuns Calu.

Răzvan Petrescu, copilotul avionului care ar fi aterizat forţat luni după-amiază, este în stare critică, acuzând un şoc hipovolemic ca urmare a hemoragiei masive.

Medicii Valentin Calu, Cătălin Pivniceru şi Sorin Ianceu sunt în stare medie spre gravă, cu fracturi multiple, potrivit SMURD.

Al patrulea medic aflat în avion, Radu Zamfir, este în stare relativ bună, având doar răni superficiale.

 

 

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close