Antena 3 CNN Actualitate Nicușor Dan, după decizia ANI de incompatibilitate: "O interpretare eronată a legii. Voi ataca raportul"

Nicușor Dan, după decizia ANI de incompatibilitate: "O interpretare eronată a legii. Voi ataca raportul"

Primarul Bucureştiului, Nicușor Dan, a anunţat joi că va ataca în instanță raportul Agenției Naționale de Integritate (ANI) și cere instituţiei să ofere acces presei la întregul dosar administrativ în baza căruia au întocmit raportul.

Nicușor Dan, după decizia ANI de incompatibilitate: "O interpretare eronată a legii. Voi ataca raportul"
Sursa foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO
de Georgiana Adam    |    16 Feb 2023   •   10:40

Față de comunicatul Agenției Naționale de Integritate, Nicușor Dan a spus că va ataca în instanță raportul ANI, pentru că are o interpretare eronată a legii.

"Voi ataca în instanță în termenul legal Raportul Agenției. Agenția îmi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii. 

Pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, am exercitat față de aceste instituții atribuțiile legale ale primarului (art. 154 alin. 4 Cod Administrativ).

"Primarul conduce instituțiile publice de interes local, precum și serviciile publice de interes local", fără a ocupa funcția de director în aceste instituții și fără a fi retribuit. 

Citeşte şiPrimarul Capitalei, Nicușor Dan, în incompatibilitate. ANI a sesizat Parchetul și Curtea de Conturi

Sancțiunea dispusă de Inspectoratul de Stat în Construcții a fost dispusă persoanei juridice Primarul Municipiului București, nu persoanei fizice Nicușor Dan, fapt confirmat de instanță", spune Nicușor Dan, după ce ANI a spus că ar fi fost în stare de incompatibilitate.

Primarul general solicită Agenției Naționale de Integritate să ofere acces presei la întregul dosar administrativ în baza căruia a fost întocmit Raportul.

Nicuşor Dan a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate. Primarul Capitalei este acuzat că s-a numit ilegal în fruntea mai multor instituţii din subordinea Primăriei.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul pentru abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și pentru incompatibilitate în cazul primarului general Nicușor Dan.

Prefectura trebuie să verifice cum a deținut Nicuşor Dan patru funcții în instituții publice.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan incompatibilitate
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close