Antena 3 CNN Actualitate Noi recolte de pepeni la Dăbuleni | Românii vor putea mânca pepeni până toamna târziu

Noi recolte de pepeni la Dăbuleni | Românii vor putea mânca pepeni până toamna târziu

La Dăbuleni, agricultorii au plantat din nou pepeni după ce vremea extremă le-a distrus prima cultură.

de Georgiana Adam    |    18 Aug 2023   •   11:32

Anul acesta vom mânca pepeni până toamna târziu. După ce vremea a afectat prima cultură, agricultorii de la Dăbuleni nu s-au dat bătuţi şi au plantat din nou. Abia a doua recoltă de pepeni este la nivelul scontat.

Prima recoltă a verii a fost distrusă în proporţie de 40% de vremea extremă, iar din acest motiv agricultorii au decis să planteze din nou. Fiindcă temperaturile de sfârşitul lunii iulie i-au ajutat, de-abia din a doua recoltă vom mânca vestiţii pepeni de Dăbuleni.

Citeşte şi: Fermierii români, metode pentru a salva recoltele la 50 de grade Celsius

Localitatea Călăraşi, alături de Dăbuleni, sunt renumite în ţară pentru că, în fiecare vară, de aici pleacă mii de tone de pepeni.

"Reprezentăm un brand, lubeniţa de Dăbuleni, chiar dacă suntem din Călăraşi. Este nevoie de a doua cultură pentru că atunci când vrei să livrezi marilor magazine este nevoie de continuitate şi predictibilitate. Niciun comerciant nu vine să ia marfă pentru o lună, va vrea pentru 6 luni cel puţin, ca să se asigure că îi va oferi clientului său marfă. Dacă s-ar putea şi a treia recoltă, cu atât mai bine", a declarat Sorin Sandu, primarul comunei Călăraşi. 

În Dolj, s-au cultivat anul aceste 3.500 de hectare de pepeni verzi şi galbeni.

×
Subiecte în articol: Dăbuleni pepeni
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close