Antena 3 CNN Actualitate O femeie însărcinată cu gemeni cu malformaţii, operată cu succes de ginecologii români

O femeie însărcinată cu gemeni cu malformaţii, operată cu succes de ginecologii români

O femeie însărcinată cu gemeni cu malformaţii, operată cu succes de ginecologii români
Sursa foto: Foto: abc.net.au
28 Oct 2011   •   19:28

A fost la un pas să piardă ambii copii dar acum este o mama fericită. Vorbim despre femeia din Iaşi însărcinată cu gemeni, care a primit de la medici un diagnostic crunt. Doctorii au descoperit ca unul din feţi are multiple malformaţii şi practic se comportă ca un parazit. Ginecologii ieşeni au luat decizia, în premieră în România, de a elimina fătul parazit. Doar aşa cel dezvoltat normal putea fi adus pe lume în condiţii optime. Ceea ce acum s-a întâmplat.

La 26 de ani, Mihaela credea că viaţa ei este completă. Avea o familie minunată şi cel mai mare vis al ei se îndeplinise. A fost binecuvântată cu gemeni. Doar că femeia nu a supravegheat sarcina. Abia în a cincea lună a mers la medic. Diagnosticul a picat ca un trăznet.

Practic, unul dintre fetuşi acţiona ca un parazit. Prezenta multiple malformaţii, dar cea mai gravă şi de altfel cea care îi punea în pericol viaţa fătului sănătos era lipsa inimii. Cei doi prunci erau legaţi la nivelul cordonului ombilical.

Fătul sănătos pompa sângele şi pentru cel cu probleme şi exista riscul ca ambii să se stingă în pântecele mamei. Aşa că medicii au luat decizia de a efectua o operaţie în premieră în România. Iar mama a trebuit să aleagă.

Iar trei luni mai târziu a venit pe lume Iosif Bogdan, un prunc sănătos care a cântărit la naştere 3 kilograme şi 300 de grame. Este acum în terapie intensivă dar specialiştii ieşeni spun că va avea o viaţă normală iar peste câteva zile va pleca acasă.

 


×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close