Antena 3 CNN Actualitate Pedepse mai aspre pentru condamnații care fug din țară. Anii de închisoare pe care îi pot primi în plus

Pedepse mai aspre pentru condamnații care fug din țară. Anii de închisoare pe care îi pot primi în plus

Camera Deputaților va dezbate și va vota proiectul legislativ care prevede pedepse suplimentare pentru cei care au fost condamnați definitiv și nu se prezintă la închisoare în șapte zile.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Noi 2023   •   09:55

Măsura care îi vizează pe condamnații care fug din țară va fi dezbătută astăzi în Camera Deputaților, după ce discuțiile privind proiectul Alinei Gorghiu au fost amânate cu aproximativ două săptămâni.

Astfel, proiectul prevede adăugarea a încă trei ani la pedeapsa primită pentru o persoană condamnată, în cazul în care aceasta nu se prezintă la închisoare.

Dacă un condamnat definitiv nu se prezintă în termen de șapte zile în fața organelor specializate pentru a fi pus în detenție, acesta primește alți trei ani pe lângă pedeapsa primită în instanță.

Totodată, dacă va fi adoptată, măsura îi va viza și pe cei care reușesc să evadeze.

Citește și: Patron român, arestat în Spania. Muncitorii pe care îi aducea din România, exploatați pe șantier și plătiți cu 250 de euro pe lună

Proiectul va fi pus astăzi în dezbatere, iar miercuri va primi votul final de la Camera Deputaților.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close