Antena 3 CNN Externe Diaspora Patron român, arestat în Spania. Muncitorii pe care îi aducea din România, exploatați pe șantier și plătiți cu 250 de euro pe lună

Patron român, arestat în Spania. Muncitorii pe care îi aducea din România, exploatați pe șantier și plătiți cu 250 de euro pe lună

Un afacerist român a fost arestat în Spania, după ce s-a descoperit că își exploata muncitorii pe șantier și îi plătea cu salarii de nimic. Bărbatul căuta oameni cu posibilități financiare limitate, pe care îi aducea din România să lucreze pentru el.

Patron român, arestat în Spania. Muncitorii pe care îi aducea din România, exploatați pe șantier și plătiți cu 250 de euro pe lună
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Noi 2023   •   09:21

Antreprenorul român, care activa în domeniul construcțiilor, a fost arestat de Poliția spaniolă, după ce anchetatorii au constatat că acesta nu-i plătea corect pe angajați. 

Românul exploata oameni cu posibilități financiare limitate, pe care îi aducea special din România pentru a-i șantaja în momentul în care se angajau pe șantierele din Spania.

Patronul îi mințea pe viitorii angajați și le promitea condiții de muncă atractive, salarii decente și chiar permise de ședere.

Cu toate acestea, realitatea era cu mult diferită, iar oamenii realizau acest lucru în momentul în care ajungeau la muncă.

Citește și: Operațiunea "Pinocchio": Poliția pornește controale extinse pentru identificarea jucăriilor contrafăcute

Românul îi instruia pe muncitori cu privire la modul în care să ajungă  în Spania, spunându-le să declare la graniță că merg în calitate de turiști.

Ajunși în Manacor, Spania, oamenii erau implicați în proiecte de construcții și renovări de unități hoteliere, având un program de lucru ce depășea 50 de ore pe săptămână, în timp ce salariile lunare nu treceau de 250 de euro.

Mai mult, în unele cazuri, oamenii erau plătiți cu doar 50 de euro pe lună.

Până acum, anchetatorii au identificat șase victime, însă niciuna dintre acestea nu a depus plângere.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close