Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii de amploare la persoane bănuite de trafic de materiale feroase. Prejudiciul este de 16 milioane de lei

Percheziţii de amploare la persoane bănuite de trafic de materiale feroase. Prejudiciul este de 16 milioane de lei

Percheziţii de amploare la persoane bănuite de trafic de materiale feroase. Prejudiciul este de 16 milioane de lei
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Sep 2016   •   09:13

Poliţiştii bucureşteni efectuează miercuri dimineaţă 20 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Teleorman şi Argeş, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comerţului cu feroaliaje nobile şi de masă, prejudiciul adus statului fiind de aproximativ 16 milioane de lei, scrie Agerpres.

Descinderile au loc într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Potrivit unor surse judiciare, persoanele care au implementat circuitul evazionist sunt locuitori ai comunei Sinteşti, judeţul Ilfov.

"Din datele şi probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, în perioada 2010 - 2012, au creat un circuit comercial fictiv, înfiinţând şi coordonând mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip 'fantomă', efectuând tranzacţii cu feroaliaje nobile şi de masă achiziţionate din spaţiul intracomunitar, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Mai multe persoane vor fi audiate la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. Potrivit anchetatorilor, suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 20 de milioane de lei.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul IGPR.

×
Subiecte în articol: spalare de bani perchezitii prejudiciu
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close