Antena 3 CNN Actualitate Percheziții la Spitalul "Marius Nasta" din București. Zeci de mii de euro, găsiți în locuința medicului Cornel Petreanu

Percheziții la Spitalul "Marius Nasta" din București. Zeci de mii de euro, găsiți în locuința medicului Cornel Petreanu

Anchetatorii ar fi găsit zeci de mii de euro în locuința medicului Cornel Petreanu, de la Spitalul "Marius Nasta", din București, într-un dosar de luare de mită în care sunt anchetate zeci de cadre medicale, dar şi pacienţi.

Percheziții la Spitalul "Marius Nasta" din București. Zeci de mii de euro, găsiți în locuința medicului Cornel Petreanu
Sursa foto: Hepta
de Ioana Mircea    |    20 Sep 2023   •   20:15

Surse judiciare au declarat că ar fi găsit suma de 50.000 de euro, în locuința medicului Cornel Petreanu de la Spitalul "Marius Nasta", din Capitală, în urma unor percheziții, într-un dosar în care mai mulți medici și anesteziști sunt suspectați de luare de mită.

În același dosar este vizat și doctorul Cristian Paleru, care este medic primar de chirurgie toracica din 1999 și cadru didactic în UMF "Carol Davila” București din 1997.

Anchetatorii susțin că în cele două cauze "au fost efectuate investigaţii financiare, rezultând diferenţe semnificative dintre veniturile licite şi averea unora dintre medicii vizaţi de cercetări, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, o persoană este deja reţinută pentru 24 de ore, iar pentru altele s-a instituit control judiciar. 

Citește și: Directorul adjunct al ASSMB, în arest preventiv pentru 30 de zile. Managerul Spitalului Colentina, în arest la domiciliu

Ulterior, procurorii au transmis un comunicat de presă în care menționează că perchezițiile au fost efectuate în două dosare penale.

"La data de 20.09.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie efectuează patru percheziţii domiciliare (două dintre acestea în cadrul Insitutului de Pneumoftiziologie «Marius Nasta», Bucureşti) în cadrul a două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi la sediile din 12 judeţe ale Direcţiei Generale Anticorupţie sunt conduse, în vederea audierii, un număr de 31 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale", au transmis procurorii.

×
Subiecte în articol: perchezitii Spital Marius Nasta
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close