Antena 3 CNN Actualitate Povestea spaniolului îndrăgostit de țara noastră: "Românii sunt oameni plăcuți și prietenoși"

Povestea spaniolului îndrăgostit de țara noastră: "Românii sunt oameni plăcuți și prietenoși"

Javier Ghoma, un spaniol care a învățat singur limba română, a vorbit, la Antena 3 CNN, despre cum a ajuns să iubească atât de mult țara noastră.

Povestea spaniolului îndrăgostit de țara noastră: "Românii sunt oameni plăcuți și prietenoși"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Dec 2023   •   09:46

Javier Ghoma a învățat singur limba română, după ce a vizitat țara noastră, fiind fermecat de peisajele frumoase și de oamenii atât de prietenoși.

"Am învățat singur limba română. Folosesc un dicționar care m-a ajutat să creez propoziții. În fiecare zi mă uit la filme cu subtitrare în limba română. În plus, prin intermediul aplicației TikTok,  mulți români vorbesc cu mine", a spus bărbatul de origine spaniolă.

Javier spune că românii l-au făcut să iubească atât de mult țara noastră, prin căldura și prietenia cu care a fost primit.

"Românii sunt foarte prietenoși. Am venit în vacanță aici, în Cluj-Napoca și Sibiu. Dacă aveam o problemă, oamenii de pe stradă mă ajutau. Oamenii știau că sunt străin și mă ajutau să comand un taxi sau să iau autobuzul. 

Citește și: 1 Decembrie. Semnificaţia istorică a Zilei Naţionale a României

Românii sunt oameni plăcuți. Îmi place această țară, în special clima. Vara, totul este verde și frumos. Iarna, totul este alb și nostalgic.

Mi-aș dori ca toți cei care încă nu cunosc România să vină să descopere țara, clima, mâncarea, peisajul și, mai ales, oamenii", a încheiat el.

×
Subiecte în articol: spaniol România limba romana 1 Decembrie
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close