Antena 3 CNN Actualitate Primar din Arad, condamnat după ce a achitat facturile amantei din banii primăriei

Primar din Arad, condamnat după ce a achitat facturile amantei din banii primăriei

Fostul primar al comunei Zărand, aflat în închisoare, este din nou cercetat pentru abuz în serviciu, după ce primăria pe care o administra a achitat facturi de 502.000 de lei, firmei amantei sale, pentru servicii care nu au fost prestate.

Primar din Arad, condamnat după ce a achitat facturile amantei din banii primăriei
Sursa foto: Getty Images
de Viorel Aydan Cioroi    |    11 Aug 2021   •   14:59

În același dosar, alături de fostul edil, este cercetat, în calitate de inculpat și fostul contabil al comunei, condamnat şi el la închisoare cu suspendare în același dosar în care în care fostul primar a fost trimis după gratii, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

De asemenea, acum, tot în calitate de inculpat, în dosar este și amanta fostului primar, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată, după ce firma pe care o administra ar fi încasat mai multe plăți de la primărie fără să fi prestat vreun serviciu comunei.

Firma Radura Collina, ar fi încasat de la Primăria Comunei Zărand suma de 502.000 de lei, pentru 11 facturi false de prestare a mai multor servicii pentru comună, de-a lungul a doi ani.

Conform Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu, cele mai multe dintre facturi nu erau numerotate  iar altele nu erau nici măcar datate.

”Din probatoriul administrat în cauză, rezultă dincolo de orice dubiu rezonabil că SC Radura Collina SRL, nu a efectuat lucrări la drumurile din Zărand în cursul anilor 2014-2015, iar facturile emise de societatea comercială şi transmise Primăriei Zărand pentru decontare vizează lucrări fictive, plăţile efectuate, primar, respectiv contabil al unităţii administrativ teritoriale, pentru lucrări care în realitate nu s-au executat, constituind plăţi nelegale”, conform procurorilor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au solicitat condamnarea tuturor inculpaţilor din dosar la pedepse pe care instanţa le va aprecia drept legale.

În rechizitoriu se mai solicită, de asemenea, şi anularea tuturor celor 11 facturi false. Procurorii solicită instanţei instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile, precum şi a sumelor de bani aparţinând inculpaţilor, potrivit aradon.ro.

×
Subiecte în articol: primarie amanta facturi false inchisoare
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close