Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei nu mai are niciun leu în conturi. Nicuşor Dan: "Salariile au fost plătite cu chiu cu vai"

Primăria Capitalei nu mai are niciun leu în conturi. Nicuşor Dan: "Salariile au fost plătite cu chiu cu vai"

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a recunoscut că municipalitatea se află într-un blocaj financiar, mai ales după ce bugetul propus de el a fost respins de trei ori, de către Consiliul General.

Primăria Capitalei nu mai are niciun leu în conturi. Nicuşor Dan: "Salariile au fost plătite cu chiu cu vai"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mar 2024   •   21:14

Bugetul Capitalei, propus de Nicușor Dan, a fost respins pentru a treia oară la ședința CGMB, situaţie care a generat un blocaj financiar.

Potrivit edilului, în acest moment municipalitatea nu mai are niciun ban în conturi, iar salariile personalului au fost achitate "cu chiu cu vai"

„Cu chiu cu vai am reuşit să plătim salariile, dar nu şi taxele pe salarii. (...) În momentul acesta, nu mai avem nimic în cont. Şi urmează... Sunt facturi la curent, la iluminatul stradal, la semafoare, medicamente în spitale, hrană pentru animale la grădina zoologică, spectacole de teatru - tot ce putem închipui că se întâmplă în oraşul acesta depinde de buget", a explicat primarul general, Nicuşor Dan, pentru B1 TV, potrivit hotnews.ro

Nicuşor Dan, anunţă un blocaj politic pe bugetul Capitalei

"Avem un blocaj politic pe buget, în momentul de faţă. Eu am propus un buget foarte similar cu ce s-a întâmplat în 2023, în 2022 - tocmai pe situaţiile astea financiare s-a pronunţat Fitch. Avem un blocaj politic, în esenţă", a spus edilul.

Mai mult, metroul ar putea să nu mai funcționeze din 15 mai, din cauza lipsei subvenției și a aprobării bugetului.

Bugetul Primăriei Capitalei a fost respins a treia oară de către Consiliul General | Val de acuzații la adresa lui Nicuşor Dan

Consilierul Andrei Badiu (PNL) a afirmat că este datoria primarului general să negocieze o majoritate pentru adoptarea proiectului.

Suntem în situația în care se mută problema, așteptam să veniți cu un răspuns, a venit o convocare seacă, la ora 10.00 pentru ora 14.00 pentru un proiect de buget pe care nu l-am știut, conținutul ni s-a comunicat la ora unu. Nu reușiți să conturați o majoritate”, a adăugat Badiu.

La rândul său, Valeriu Șuhan a afirmat că grupul PSD "nu a răspuns la invitația la discuții de un formalism evident”.

"În mod cert, grupul consilierilor generali PSD înțelege urgența elaborării și aprobării bugetului, pentru că cei care sunt văduviți în drepturile lor sunt salariații primăriei. În primul rând ne uităm în ochii oamenilor cu care ne întâlnim pe holurile primăriei.

Ceea ce faceți dvs., domnule Nicușor Dan, este să transferați responsabilitatea către Consiliul General. Subscriu la părerea colegului de la PNL. De altfel, nu e prima tentativă a dvs de a transfera în mod abuziv responsabilitatea către Consiliul General”, a spus Șuhan.

Supus la vot, proiectul de buget pe anul 2024 al Primăriei Capitalei a fost respins pentru a treia oară. Decizia a fost luată cu 17 voturi "pentru”, 23 de abțineri și unul "împotrivă”.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close