Antena 3 CNN Actualitate Primarul interimar al Capitalei promite curățarea Deltei Văcărești și a pădurii Băneasa

Primarul interimar al Capitalei promite curățarea Deltei Văcărești și a pădurii Băneasa

Primarul interimar al Capitalei promite curățarea Deltei Văcărești și a pădurii Băneasa
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Mar 2016   •   14:23

În luna aprilie vor fi organizate acţiuni de salubrizare a Deltei Văcăreşti şi a Pădurii Băneasa, a anunţat, joi, primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava.

'Luna aprilie vrem să o declarăm luna curăţeniei. O să avem acţiuni de salubrizare a ceea ce înseamnă Delta Văcăreşti, care în momentul acesta s-a transformat - cel puţin la margine - în zonă de deşeuri ilegale. Dorim să salubrizăm, să ecologizăm Pădurea Băneasa', a spus edilul la finalul unei întâlniri cu ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer, conform AGERPRES.

Purtătorul de cuvânt al PMB, Alexandru Ichim, a menţionat că Municipalitatea a propus identificarea unei soluţii de administrare comună a zonei Pădurea Băneasa, astfel încât aceasta să devină o rezervaţie naturală.

'Vrem să menţinem statutul de pădure, numai că în momentul de faţă zona este lipsită cumva de reglementări în privinţa siguranţei celor care o vizitează. A devenit o zonă tradiţională în Bucureşti pentru promenade, pentru mersul cu bicicleta. În paralel, în Pădurea Băneasa există un habitat natural al unor animale sălbatice. Aproape săptămânal există incidente în trafic provocate de aceste animale. Trebuie să identificăm o soluţie astfel încât pădurea să devină o rezervaţie naturală destinată până la urmă bucureştenilor. O zonă bine reglementată, în care să fie curăţate aleile asfaltate din Pădurea Băneasa şi să fie redate traficului de biciclete. (...) Să se găsească o formulă de colaborare instituţională între PMB şi Romsilva sau altă structură din subordinea Ministerului Mediului pentru a administra această zonă', a mai spus el.

×
Subiecte în articol: Răzvan Sava ministru
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close