Antena 3 CNN Actualitate Protocolul pentru constituirea alianței electorale PSD-PNL a fost admis de BEC

Protocolul pentru constituirea alianței electorale PSD-PNL a fost admis de BEC

Biroul Electoral Central a anunțat că a admis protocolul pentru constituirea alianței electorale PSD-PNL.

Protocolul pentru constituirea alianței electorale PSD-PNL a fost admis de BEC
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Georgiana Adam    |    26 Mar 2024   •   21:56

În cursul zilei de marți, Biroul Electoral Central pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 (BEC) a luat mai multe decizii în ședință.

Printre aceste decizii se numără și faptul că a fost admis protocolul pentru constituirea alianței electorale PSD-PNL, precum și protocolul de înființare a alianței dintre PRN și P.DAC.

De asemenea, în aceeași ședință, BEC a adoptat următoarele decizii și hotărâri:

”Decizie privind documentele pe care trebuie să le depună partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțele politice, alianțele electorale și candidații independenți în vederea admiterii candidaturilor pentru membrii din România în Parlamentul European la alegerile din anul 2024” și ”Hotărâre privind completarea Hotărârii Biroului Electoral Central nr. 2H/20.03.2024 privind aplicarea unitară a dispozițiilor art. 51 alin. (1) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 8 din Ordonanța de urgență nr. 21/2024 privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024”, transmite BEC, notează Mediafax.

×
Subiecte în articol: protocol alianță electorală BEC
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close