Antena 3 CNN Actualitate Omul de afaceri Puiu Popoviciu, liber să vină în România! Condamnarea la 7 ani și mandatele de arestare i-au fost anulate

Omul de afaceri Puiu Popoviciu, liber să vină în România! Condamnarea la 7 ani și mandatele de arestare i-au fost anulate

Omul de afaceri Puiu Popoviciu este liber și se poate întoarce în România. Condamnarea la 7 ani și mandatele de arestare i-au fost anulate, printr-o decizie luată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2023   •   12:11

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia luată de Curtea de Apel București prin care i-a fost suspendată pedeapsa aplicată omului de afaceri Gabriel Popoviciu, în urmă cu șapte ani, în dosarul cunoscut opiniei publice drept "Băneasa”.

Luna trecută, Curtea de Apel București a decis să suspende pedeapsa aplicată lui Puiu Popoviciu în urmă cu 7 ani și să rejudece de la zero procesul, după ce a admis o cerere de revizuire formulată de omul de afaceri.

Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de detenție în dosarul Băneasa pentru că ar fi pus mâna, prin fraudă, pe terenurile din Băneasa unde se află IKEA și Ambasada SUA.

Gabriel ”Puiu” Popoviciu se află la Londra. Sentința dată de CAB a fost contestată de procurorii DNA, dar ICCJ a respins-o, printr-o decizie definitivă.

Citeşte şi: Dezvăluiri explozive despre moartea lui Alexandru Şonea, personaj cheie în dosarul de la DNA al lui Puiu Popoviciu

"Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din data de 26 mai 2023, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a penală, în dosarul nr. 8709/2/2022 (3897/2022), privind pe condamnatul Popoviciu Gabriel Aurel”, a decis, marți, instanța supremă.

Gabriel ”Puiu” Popoviciu fusese condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), în data de 2 august a anului 2017, la 7 ani de închisoare, în dosarul "Ferma Băneasa".

Citeşte şi: Descinderi DNA la Inspectoratul General de Aviaţie! Prejudiciu de 5 milioane de euro

Omul de afaceri a fost dat în urmărire internațională după ce a plecat din România, în data de 3 august 2017, ajungând în Marea Britanie, iar ulterior a fost cerută extrădarea sa, numai că justiția din Regatul Unit a respins, în anul 2021, această cerere.

 

×
Subiecte în articol: Puiu Popoviciu liber
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close