Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Dezvăluiri explozive despre moartea lui Alexandru Şonea, personaj cheie în dosarul de la DNA al lui Puiu Popoviciu

Dezvăluiri explozive despre moartea lui Alexandru Şonea, personaj cheie în dosarul de la DNA al lui Puiu Popoviciu

Noi detalii ies la iveală în cazul morţii lui Alexandru Şonea, preşedintele Senatului Facultăţii de Agronomie din Bucureşti şi personaj cheie într-un dosar vedetă al DNA care îl priveşte pe omul de afaceri Puiu Popoviciu.

Dezvăluiri explozive despre moartea lui Alexandru Şonea, personaj cheie în dosarul de la DNA al lui Puiu Popoviciu
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2021   •   10:20

Profesorul Alexandru Şonea a fost găsit mort, în biroul său, marţi dimineaţă, 6 iulie 2021, la ora 07.00, după ce acesta şi-ar fi pus capăt zilelor. O femeie de serviciu din cadrul facultăţii l-a găsit fără viaţă pe profesor şi a dat alarma.

Jurnalistul de investigaţii Adina Anghelescu a făcut o serie de dezvăluiri din celebrul dosar, dar şi legătura cu moartea suspectă a profesorului Alexandru Şonea, în cadrul emisiunii Exces de putere de la Antena 3, moderată de Adrian Ursu.

"Numele lui Alexandru Şonea se leagă de perioada în care au avut loc presiuni la nivelul Senatului Universităţii, în anul 2012, în ceea ce priveşte constituirea ca parte civilă în dosarul lui Puiu Popoviciu, cu suma pe care atunci DNA o "solicitase", având în vedere că raportul de constatare era, la acea vreme, de 184,7 milioane de euro, drept urmare Senatul ar fi cazul să decidă constituirea ca parte vătămată în acest dosar", a declarat Adina Anghelescu, exclusiv la Antena 3.

În iulie 2012, profesorul Alexandru Şonea spunea că ar fi primit de la procurorul de caz de la DNA o indicaţie clară şi anume că trebuie să se constituie parte vătămată pentru că altfel vor fi acuzaţi de favorizarea infractorului.

Președintele Senatului Facultății de Agronomie, găsit spânzurat în propriul birou din Sectorul 1

"L-a marcat foarte mult această chestiune (n.r. audierea şi presiunile din dosarul de la DNA), mai ales că 11 persoane au fost condamnate în acest dosar, într-un dosar care nu s-a finalizat încă în sensul că latura civilă se rejudecă la Curtea de Apel, există un termen pe 24 septembrie.

Este foarte interesant că la termenele de până acum s-a stabilit doar cadrul procedural. De ce? Pentru că au apărut nişte noi persoane în dosar, cumpărători de bună-credinţă, de pe terenul acesta al proiectului Băneasa. Judecătorii au spus să facem adrese la toţi proprietarii, inclusiv cei care au cumpărat imobile, că poate se constituie şi ei parte civilă", a mai explicat Adina Anghelescu.

Moartea lui Alexandru Şonea este cercetată de anchetatori ca o sinucidere, însă medicii legişti au dezvăluit cauza morţii după necropsie.

"Există rezultatul autopsiei, a fost asfixie mecanică prin spânzurare. Acum, nu ştiu exact ce fel de formă de tip de spânzurare. Cert este că, probabil, remuşcările au făcut ca, după atâta vreme, din punct de vedere psihologic, să fie afectat atât de mult", a precizat Adina Anghelescu.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close