Antena 3 CNN Actualitate Puiu Popoviciu rămâne cu pedeapsa de șapte ani de închisoare în dosarul Băneasa

Puiu Popoviciu rămâne cu pedeapsa de șapte ani de închisoare în dosarul Băneasa

Curtea de Apel București a respins, astăzi, o cerere de revizuire formulată de Puiu Popoviciu împotriva sentinței de condamnare la șapte ani de închisoare în dosarul Băneasa, respectiv pentru frauda cu terenurile Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV).

Puiu Popoviciu rămâne cu pedeapsa de șapte ani de închisoare în dosarul Băneasa
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    15 Sep 2020   •   23:05

Milionarul Puiu Popoviciu a apelat la această cale extraordinară de atac pentru a scăpa de pedeapsă, însă cererea sa fost respinsă de judecătorii CAB.

În același dosar, alți doi inculpați au formulat cerere de revizuire, respectiv Ioan Niculae Alecu, fostul rector al USAMV București și Ștefan Diaconescu, fostul secretar științific și rector în cadrul USAMV București.

"Respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuenţii Popoviciu Gabriel Aurel, Alecu Ioan Niculae şi Diaconescu Ştefan împotriva sentinţei penale nr.115/F/23.06.2016 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti-Secţia I Penală definitivă prin decizia penală nr. 266/A/02.08.2017 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În baza art. 275 alin. 2 şi 4 C.p.p. obligă revizuenţii la plata sumei de câte 100 lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat . Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 15.09.2020", se arată în decizia CAB publicată pe portalul instanțelor de judecată din România.

Decizia Curții de Apel București nu este însă definitivă.

Puiu Popoviciu a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare în dosarul Băneasa, în luna august 2017. Înainte de a fi condamnat, afaceristul a plecat în Marea Britanie, acolo unde a și fost localizat de autorități, audiat și apoi lăsat în libertate.

Totuși, procedura de extrădare durează de aproximativ trei ani, timp în care milionarul a apelat la toate căile extraordinare de atac pe care le-a avut la dispoziție.

×
Subiecte în articol: Puiu Popoviciu

Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea | Luni-Joi, 21:00

Adrian Năstase: "E nevoie de o dezbatere în Parlament în legătură cu orientarea politicii externe"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close