Antena 3 CNN Actualitate O rachetă a ratat lansarea la tragerile cu sisteme Patriot, la care participă şi Marcel Ciolacu. Oficialii au părăsit loja din care asistau la exerciţiu

O rachetă a ratat lansarea la tragerile cu sisteme Patriot, la care participă şi Marcel Ciolacu. Oficialii au părăsit loja din care asistau la exerciţiu

Tragerile cu sisteme Patriot, desfășurate astăzi, la Capu Midia, în prezența premierului Marcel Ciolacu, au fost marcate de un incident.

de Laurențiu Rădulescu    |    15 Noi 2023   •   13:01

 "La tragerile de astăzi ar fi trebuit să fie lansate trei rachete de pe două sisteme lansatoare Patriot din dotarea MApN.

Două au fost lansate. Potrivit unor surse apropiate evenimentului, dar care nu au fost confirmate oficial, sistemul celei de-a doua baterii Patriot s-a restartat iar a treia rachetă nu a mai putut fi lansată.

Oficialitățile prezente la exercițiu au fost informate şi au părăsit, între timp, loja din care au urmărit tragerile.

Citește și: Armata Română trage cu rachete de patru milioane de dolari bucata, la Capu Midia

Sunt primele trageri cu muniție reală ale sistemelor Patriot din 2020, de când aceste baterii au intrat în dotarea armatei române.

Aceasta este cea mai scumpă achiziție militară făcută de România: circa 4 miliarde de dolari pentru șapte sisteme Patriot de fabricație americană, dintre care patru sunt deja în dotarea MApN, iar alte trei urmează să fie primite de armata română", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Laurențiu Rădulescu.

×
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close