Antena 3 CNN Actualitate Religie A murit "preotul cu inimă bună" din Focșani. Ultimul mesaj, înainte de a se stinge din viață la doar 43 de ani

A murit "preotul cu inimă bună" din Focșani. Ultimul mesaj, înainte de a se stinge din viață la doar 43 de ani

Părintele Cristi Ilie a murit la doar 43 de ani. Acesta era preot la o biserică din Focșani.

A murit "preotul cu inimă bună" din Focșani. Ultimul mesaj, înainte de a se stinge din viață la doar 43 de ani
Sursa foto: Facebook/ Cristi Ilie
de Mia Lungu    |    16 Noi 2023   •   21:19

Cristi Ilie avea doi copii și slujea de douăzeci de ani. A fost o prezență constantă la Biserica Sfinții Voievozi din Focșani. Slujind nu doar în cadrul liturghiilor, ci și ca un pilon al comunității, s-a implicat foarte mult în numeroase activități sociale și filantropice de-a lungul vremii.

Preotul Ene Romeo a anunțat decesul părintelui Cristi Ilie. Ultimul mesaj al preotului care a murit a fost un îndemn: „Sus inima, creștine vrednic, la rugăciune și iubire!”

"Cristi-Daniel Ilie, preotul cu inimă bună... Dragul meu coleg de Seminar, prieten de o viață și împreună-slujitor al Bisericii, s-a mutat la cele veșnice.

Inima lui, mare și plină de bunătate, a cuprins pe toți cei cărora le-a slujit, iar acum a cedat. În ultima postare pe această rețea de comunicare, pe 8 noiembrie, de Sfinții Arhangheli, cu prilejul hramului bisericii unde slujea, îi îndemna pe credincioși: SUS INIMA, CREȘTINE VREDNIC, LA RUGĂCIUNE ȘI IUBIRE!, amintea de îndemnul pascal, "unii pe alții să ne îmbrățișăm", mulțumea familiei și enoriașilor (pe care îi numea familia extinsă), îi asigura că totul va fi bine și îi binecuvânta cu sănătate, pace și liniște, încheind cu cuvintele: "Sunteți neprețuiți în sufletul meu!"

Dumnezeu să-i așeze sufletul în rândurile aleșilor Săi! Te voi purta în inimă și în rugăciuni, prieten drag...”, a scris preotul Ene Romeo.

Preotul Cristi Ilie s-a născut pe 13 decembrie 1979, în localiatea Mărăşeşti, judeţul Vrancea. Era absolvent al Seminarului teologic Kesarie Episcopul din Buzău, al Facultăţii de Teologie Ovidius din Constanţa, al masteratului secţia Istorie și tradiție al facultăţii de Teologie Justinian Patriarhul din Bucureşti.

A fost hirotonit pe data de 3 octombrie 2003 la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Urecheşti, Vrancea, iar ca preot pe data de 14 octombrie 2003 la parohia Cuvioasa Paraschiva din orașul Buzău.

În anul 2011 a luat fiinţă asociația filantropică Sfinţii Alexandru şi Casian prin strădania preotului paroh care încerca, din greu, să-şi desfăşoare activitatea de ajutorare materială şi spirituală a tuturor enoriaşilor şi oamenilor nevoiaşi, potrivit DCNews.ro.

×
Subiecte în articol: Cristi Ilie preot a murit Focșani
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close