Antena 3 CNN Actualitate Responsabilii în cazul exploziei de la Călimăneşti. Ipotezele anchetatorilor

Responsabilii în cazul exploziei de la Călimăneşti. Ipotezele anchetatorilor

Tragedia de la Călimănești în care patru muncitori au murit, iar alţi cinci au fost răniţi, lasă loc unui şir lung de întrebări cu privire la cauzele reale ale exploziei. 

Responsabilii în cazul exploziei de la Călimăneşti. Ipotezele anchetatorilor
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    22 Sep 2023   •   09:35

Sunt mai multe scenarii luate în calcul de anchetatori care au dus la producerea exploziei. Şi, la fel, ca în cumplitul caz al exploziilor de la Crevedia, nimeni nu ştie cine este de vină.

Avem trei ipoteze: fie compania Transgaz care ar fi îngropat conductele prea aproape de suprafaţă, fie firma lui Dorinel Umbrărescu, care nu este clar dacă a comunicat avertismentul subcontractorului sau fie chiar subcontractorul, care nu ar fi luat măsurile de siguranţă. 

De asemenea, există documente care arată că acea conductă trebuia mutată înainte de începerea lucrărilor la autostrada A7. 

În cazul fiecărui şantier este semnat un protocol ce prevede astfel de obligaţii tocmai pentru a evita tragedii precum cea de la Călimăneşti. 

Citeşte şiEl este Marius, unul din cei patru bărbaţi care au murit în explozia de la Călimăneşti. Avea 29 de ani, abia făcuse nunta și aștepta un copil

Specialişti în construcţii spun însă că explozia nu ar fi putut fi produsă de cupa unui excavator.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close